Skip to main content
3 min. leestijd

Op vakantie gaan in coronatijd vraagt om wat extra aandacht en voorbereiding. Lees er hier meer over.

Deel dit bericht:

Begin dit jaar werden we opgeschrikt door het coronavirus (COVID-19). De impact bleek groter dan de meesten van ons van tevoren hadden kunnen bedenken. Inmiddels lijkt het virus in ieder geval in Europa op de weg terug en worden de overheidsmaatregelen voorzichtig versoepeld. Niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen. Mede daardoor komen er weer mogelijkheden om op vakantie te gaan. Maar wat betekent een vakantie in coronatijd? Waar moet u op letten? Wij geven u een aantal nuttige tips voor uw vakantie in coronatijd.

Op vakantie in eigen land

Een groot deel van de Nederlanders die dit jaar toch op vakantie gaan, kiezen voor een vakantie in eigen land. Hier zijn de maatregelen en versoepelingen glashelder; en als zich toch onvoorziene omstandigheden voordoen, bent u zo thuis. Let bij het boeken van uw vakantie wel op, of u vanwege het coronavirus mag annuleren en of u dan uw geld terugkrijgt.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wilt u toch naar het buitenland reizen? Let dan goed op. Allereerst is het belangrijk om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor uw bestemming na te gaan.
Dat advies wordt gegeven in de vorm van een kleurcode, variërend van groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) tot rood (niet reizen). Voor de meeste landen binnen de EU/ Schengenzone is het advies per 15 juni van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (reizen mogelijk, let op risico’s) gegaan. Voor enkele landen is code oranje gehandhaafd. Luister hier naar onze podcast over kleurcodes voor meer uitleg.

Vakantiereizen naar landen buiten de EU/ Schengenzone worden voorlopig nog afgeraden. Op nederlandwereldwijd.nl vindt u onder andere meer informatie over deze kleurcodes en het reisadvies per vakantieland.

Ook bepalingen van het vakantieland zelf

Naast het reisadvies van het Ministerie moet u nog ergens rekening mee houden als u uw vakantie regelt: ieder land kan ook zelf bepalen wie het wel of niet binnenlaat. Controleer dus voordat u boekt of u als Nederlander welkom bent in het land dat u heeft gekozen als uw vakantiebestemming voor dit jaar. Daarmee voorkomt u vervelende verrassingen.

Veilig op vakantie in coronatijd

Heeft u uw vakantie kunnen boeken? Zorg dan dat u weet welke regels er gelden in uw vakantieland (denk aan het dragen van een mondkapje, social distancing, enzovoorts), zodat u daar rekening mee kunt houden.

Vergeet ook niet om nog even te kijken of uw reis- en annuleringsverzekering nog up-to-date zijn en welke dekking zij bieden voor het land waar u naartoe gaat. Als u uw vakantie in Nederland doorbrengt, bent u meestal al voldoende verzekerd. Kijk voor de zekerheid in uw polisvoorwaarden of dit ook voor u geldt.

Gaat u met uw caravan of camper de weg op? Houd er dan rekening mee dat het verplicht is om deze tenminste WA te verzekeren. Vergeet daarnaast niet om het onderhoud en de veiligheid van uw vervoermiddel tijdig te (laten) controleren.

Is alles geregeld en gecontroleerd? Dan kunt u met een gerust hart vertrekken. Wij wensen u een fijne vakantie.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.