Skip to main content
3 min. leestijd

Voldoende bewegen is belangrijk voor uw gezondheid. Lees hier de 4 tips om meer te bewegen.

Deel dit bericht:

U hoeft echt niet drie keer per week te zweten in de sportschool. Bewegen is namelijk een onderdeel van uw leven. U beweegt de hele dag door, bijvoorbeeld als u loopt, stofzuigt of rent om de bus te halen. Voldoende beweging houdt uw lichaam gezond, en door wat meer beweging te integreren in uw dagelijks leven kunt u, zonder daar veel moeite voor te doen, lekker fit blijven. Wij helpen u graag op weg met een aantal tips om meer te bewegen. 

Hoeveel beweging is gezond?

Hoeveel u moet bewegen om gezond te blijven hangt af van uw leeftijd. Voor volwassenen is het advies minimaal 150 minuten matige of zware inspanning per week, en minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen, fietsen of zwaardere huishoudelijke klussen of in de tuin werken. Bent u wat ouder dan kunt u deze oefeningen vervangen door bijvoorbeeld balansoefeningen. Het is belangrijk dat u iets doet wat bij u past, zo zorgt u ervoor dat u het langer volhoudt en bewegen leuk is en blijft. Beweging is dus iets anders dan sport. Sporten is uiteraard ook gezond, maar iemand die sport voldoet niet altijd aan de beweegnorm.

Tip 1: houd bij hoeveel u beweegt

Weet u eigenlijk of u voldoende beweegt? Meten is weten! Een stappenteller is een handig hulpmiddel waarmee u het aantal gezette stappen eenvoudig kunt bijhouden. Veel smartphones zijn tegenwoordig standaard voorzien van een stappenteller.

Tip 2: meer staan en lopen, minder zitten

Neem wat vaker de trap, hoe vaker u dit doet, hoe makkelijker het wordt. En als u spullen mee naar boven moet nemen, loop dan een keertje extra de trap op en af en neem niet alles in een keer mee. Het helpt ook om de auto iets verder te parkeren en de laatste paar minuten te lopen of een halte eerder uit te stappen als u met het openbaar vervoer reist. Begin klein, dan wordt het steeds meer een gewoonte.

Tip 3: maak een gewoonte van bewegen

Ga overal mogelijkheden tot extra beweging in zien. En zie het als een sport om meer te bewegen en gezond te leven. Als bewegen een gewoonte wordt in uw dagelijks leven kost het soms iets meer tijd en het vraagt wat creativiteit, maar u bespaart ook weer tijd omdat u geen sportschool nodig heeft om fit te blijven. Heeft de trein vertraging? Loop dan eens een rondje in plaats van op het perron te blijven hangen. En probeer eens hoe lang u staand kunt fietsen als u de fiets pakt.

Tip 4: thuiswerken? Investeer in een zit-sta bureau

Zitten is het nieuwe roken. Te veel zitten heeft slechte invloed op de stofwisseling en verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. U kunt het best een uur staand werken voor elke twee uur dat u zit. Dat klinkt onmogelijk als u een kantoorbaan heeft. Een zit-sta bureau kan u helpen om meer te staan tijdens kantoorwerk. Deze bureaus zijn er in allerlei vormen, denk bijvoorbeeld aan een laptoptafel op wielen of opklapbare tafeltjes die u op de keukentafel kunt zetten.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms letterlijk. Een goede (collectieve) zorgverzekering kan u dan behoeden voor eventuele nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u met zoveel verschillende pakketten misschien niet zo makkelijk kunt bepalen welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen vertellen we u daarom meer over de zorgverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.