Skip to main content
3 min. leestijd

Verzekeringen: daar maakt u liever geen gebruik van. Soms kan het echter wel handig zijn, ook als je thuis uw vakantie viert.

Deel dit bericht:

Een verzekering is een bescherming waar u het liefst nooit gebruik van maakt. Dat snappen wij heel goed. Daarom helpen we u ongelukken voor te zijn met slimme tips en het juiste advies. Voorkomen is immers beter dan genezen. En als er toch iets gebeurt? Dan vertellen we precies welke verzekering u beschermt in elke situatie. In dit artikel: de thuisvakantie.

De ideale loungehoek

Een thuisvakantie draait om comfort. Waar u het op de camping moet doen met een simpele vouwstoel, heeft u in uw eigen tuin misschien wel een luxueuze loungeset met kussens waar u diep in wegzakt. Of misschien wel een eigen (al dan niet opblaasbare) jacuzzi waarin u heerlijk ontspant op een warme zomerdag.

Wij begrijpen dat u niet elke avond uw tuinspullen weer naar binnen wilt slepen, maar dieven snappen dit ook. Check voorafgaand aan het zomerseizoen daarom of uw polis eventuele diefstal van tuinspullen dekt als ze buiten staan. En wat de voorwaarden zijn. Moet de toegang tot de tuin bijvoorbeeld afgesloten zijn? Er zijn ook dingen die u zelf kunt doen. Zet kostbare spullen uit het zicht of dek ze af. Of maak ze met een ketting vast aan de muur. Zo maakt u het inbrekers een stuk moeilijker.

Een smakelijk zomers diner

De zomer staat voor veel Nederlanders gelijk aan barbecueën. Waar we op de camping wellicht genoegen nemen met een wegwerpmodel, tuigen we thuis al snel een hele buitenkeuken op. Van keramische barbecue tot eigen rookoven: de lekkerste culinaire creaties maakt u gewoon thuis. Helaas gaat er ook wel eens iets mis: iemand let even niet op en stoot de barbecue om. Het gevolg: uw barbecue brandt zo een gat in uw kunstgras. Of hij blakert de schutting zwart. Dat kan uw thuisvakantie behoorlijk verpesten.

(Brand)schade is natuurlijk heel vervelend, maar het is nog erger als u vervolgens niet goed verzekerd blijkt te zijn. Kijk daarom uw inboedel– en woonhuisverzekering goed na, ook voor zaken die wél onder de dekking vallen. Zo zijn bij sommige verzekeringen bloemen en planten verzekerd tegen schade. Daar maakt lang niet iedereen gebruik van. Het is natuurlijk ook mogelijk dat brand overslaat naar de schutting van de buren. In veel gevallen dekt hun eigen woonhuisverzekering die schade. Is dat niet het geval? Dan kunnen zij de kosten verhalen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Gebruik uw thuisvakantie om te klussen

Als u op vakantie niet de hele dag op het strand ligt te bakken, is de kans groot dat u dat tijdens een thuisvakantie ook niet doet. Voor doe-het-zelvers betekent optimale ontspanning dat zij de handen flink uit de mouwen steken. Die pergola waar u altijd al van droomde, de tuinverlichting die al jaren moet worden aangelegd of eindelijk de schutting repareren: in een tuin is altijd iets te doen.

Een klusser is meestal zo goed als zijn gereedschap. En dieven weten dat schuurtjes vaak vol staan met waardevolle spullen: kostbaar gereedschap, meerdere fietsen en duur tuinmeubilair. Probeer diefstal in eerste instantie te voorkomen door uw klusspullen altijd weer op te bergen en een goed slot op uw schuur of garage te zetten.

Weet een inbreker toch binnen te dringen in uw schuur, garage of ander bijgebouw? Dan is diefstal van (tuin)gereedschap vaak gedekt door uw inboedelverzekering, mits het achter slot en grendel ligt. Controleer voor de zekerheid de voorwaarden. Krijgt u bijvoorbeeld ook een vergoeding wanneer er geen spoor is van braak, omdat u de deur per ongeluk vergat af te sluiten? En hoe zit het met gezamenlijke ruimtes, zoals in een appartementencomplex? Of als u uw gereedschap in de auto laat liggen? Een kleine check kan u veel geld besparen.

Met de juiste voorbereiding geniet u zonder zorgen van uw welverdiende thuisvakantie. Let hierbij op het volgende:

  • Uw tuinmeubilair is niet altijd standaard meeverzekerd onder uw inboedelverzekering. Check daarom goed uw polis om het zeker te weten.
  • Een omgevallen barbecue laat al snel een schroei- of brandplek achter. Vaak kunt u dit verhalen op uw woonhuisverzekering. Of een aansprakelijkheidsverzekering, als iemand anders de veroorzaker is.
  • Gaat u klussen? Leg duur gereedschap na gebruik achter slot en grendel. Dat is vaak een voorwaarde voor de inboedelverzekering.

Twijfelt u of u goed verzekerd bent? Onze adviseurs denken graag met u mee. Neem contact op met de klantenservice voor verdere vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.