Skip to main content
2 min. leestijd

Het loopt dit jaar storm bij campings in Nederland. Lees onze tips en ga goed voorbereid weg.

Deel dit bericht:

Het loopt dit jaar storm bij de campings in Nederland. Kamperen is een van de weinige ‘normale’ vakantievormen die niet veel te maken hebben met extra coronamaatregelen. Daarnaast is alle onzekerheid over een vakantie in het buitenland voor veel Nederlanders een reden om hun vakantie dit jaar dicht bij huis te boeken. Lees onze tips om goed voorbereid te gaan kamperen in Nederland.

Kamperen Nederland

Camper, caravan of tent

De manier waarop u kampeert heeft gevolgen voor uw verzekering. Voor een camper moet u bijvoorbeeld een aparte verzekering afsluiten, voor een caravan of vouwwagen is dit optioneel. Kampeert u dit jaar voor het eerst? Zoek dan zeker uit welke kampeermethode het best bij u past. Gaat u met de camper of caravan?

Goed om te weten: een reisverzekering geldt alleen bij een betaalde, vooraf geboekte overnachting. Een boeking op de camping valt hier vaak onder, maar een gratis natuurkampeerplek dus niet. Er zijn wel mogelijkheden om bijvoorbeeld uw spullen alsnog te beschermen onder een reis- of inboedelverzekering. Onze verzekeringsexpert Nick Lumoindong geeft tips.

Tips van de expert

Kamperen Nederland

Voorbereid kamperen in Nederland

U wilt graag zorgeloos kamperen. Een goede voorbereiding is dan het halve werk. Test het opzetten van de tent bijvoorbeeld al voordat u op vakantie gaat. Het scheelt een hoop frustratie op de camping als u al weet hoe u de tent moet opzetten.

Gebruik de camping-checklist om zeker te weten dat u geen belangrijke spullen mist. Bekijk ook wat de camping zelf aan faciliteiten heeft voor volwassenen en kinderen. Minder leuk, maar wel belangrijk: loop de verzekeringspolissen na. Controleer uw dekking en check of u niet per ongeluk dubbel betaalt. Uw auto- en reisverzekering kunnen bijvoorbeeld vergelijkbare dekkingen hebben voor bagage in uw auto. Hetzelfde geldt voor een caravanverzekering. Wie weet kunt u nog besparen op uw premie.

Kamperen doe je zo

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.