Skip to main content
3 min. leestijd

Bewust omgaan met uw gezondheid kan nooit kwaad. Lees hier onze 5 tips om gezonder te leven.

Deel dit bericht:


Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl. Een gezonder voedingspatroon verlaagt de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en diabetes. Gezonder leven lijkt moeilijk, maar met een paar kleine aanpassingen in uw gedrag kunt u al veel winst behalen. Wij helpen u graag op weg met vijf handige tips om gezonder te leven.

Tip 1: gezonde voeding

Als u gezond eet zorgt u goed voor uzelf. Bij een gezond voedingspatroon eet u niet te veel of te weinig en vooral plantaardige en weinig dierlijke producten. Een gezond menu is rijk aan groente, fruit, peulvruchten, noten, vis, volkorenproducten, bevat voldoende magere melkproducten, en is arm aan rood- en bewerkt vlees, alcoholische en suikerhoudende dranken, zout en verzadigde vetzuren. Het is dus nogal wat waar u rekening mee moet houden. De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum kan u helpen bij het maken van gezonde en bewuste keuzes en het behouden van een gezond gewicht.

Tip 2: beweeg voldoende

Bewegen is essentieel om gezond te blijven. U bent en voelt zich fitter als u beweegt. Maar bewegen zorgt er ook nog eens voor dat de kans op overgewicht en hart- en vaatziekten lager wordt. Hoeveel u moet bewegen om gezond te blijven hangt af van uw leeftijd. Voor volwassen is het advies minimaal 150 minuten matige of zware inspanning per week, en minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende oefeningen. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen, fietsen of zwaardere huishoudelijke klussen of in de tuin werken. Als u wat ouder bent kunt u deze oefeningen vervangen door bijvoorbeeld balansoefeningen. Het is belangrijk dat u iets doet wat bij u past, zo zorgt u ervoor dat u het langer volhoudt en bewegen leuk is en blijft.

Tip 3: niet roken

Het zal u niet ontgaan zijn dat roken slecht is voor de gezondheid. Het is veruit de belangrijkste leefstijlfactor waardoor mensen ziek worden of komen te overlijden; niet roken is dus nog belangrijker dan het aanpakken van ongezonde voeding of te weinig bewegen.

Tip 4: zorg voor ontspanning

(Chronische) stress is slecht voor uw mentale en lichamelijke gezondheid. Heeft u regelmatig last van stress? Dan is het belangrijk dat u de signalen herkent en leert te ontspannen. Bewegen helpt bij het ontspannen maar ook voldoende slaap is erg belangrijk. Voor de meeste mensen geldt dat ze tussen de zeven en acht uur slaap per nacht nodig hebben.

Tip 5: drink voldoende

Het voedingscentrum adviseert volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken. Kinderen vanaf 1 jaar tot en met 13 jaar hebben ongeveer 1 tot 1,5 liter vocht nodig. Gezonde keuzes zijn water, thee en koffie zonder suiker. Maar ook halfvolle melk, sojadrink of andere yoghurtproducten. Drinkt u wel genoeg? Meten is weten!

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms letterlijk. Een goede (collectieve) zorgverzekering kan u dan behoeden voor eventuele nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u met zoveel verschillende pakketten misschien niet zo makkelijk kunt bepalen welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen vertellen we u daarom meer over de zorgverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.