Skip to main content
4 min. leestijd

Gaat u binnenkort trouwen? Wanneer kiest u voor een bruiloftverzekering? Lees hier handige informatie over een bruiloftverzekering.

Deel dit bericht:

Gaat u binnenkort trouwen? Van harte gefeliciteerd! Voor de meeste mensen betekent de organisatie van die grote dag een mooie en vaak ook hectische periode, waarin veel keuzes gemaakt moeten worden. Over het algemeen is een bruiloft duur, daarom is het geen slecht idee om die te verzekeren. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten wanneer er iets misgaat. Maar wat is een bruiloftverzekering precies? En is het echt nodig? Dat laatste kan niemand voorspellen. Wat u wel kunt doen, is bedenken wat u belangrijk vindt en hoeveel risico u wilt lopen. Daarmee helpen wij u graag op weg.

Verschillende soorten bruiloften

Een bruiloft is voor de meeste koppels een van de belangrijkste dagen van hun leven. Toch zijn er veel verschillen. De een trouwt omdat bepaalde zaken dan automatisch geregeld zijn en kiest ervoor om dat papiertje even snel op een maandagochtend te halen. De ander maakt er een groots meerdaags evenement van. Hoe u het invult, is uiteraard helemaal aan u. Maar wanneer is een bruiloftverzekering dan zinvol?

Wanneer kiezen voor een bruiloftverzekering?

Het is aannemelijk dat het bij een maandagmorgen-bruiloft niet nodig is om een verzekering af te sluiten. Als u van plan bent er een groter feest van te maken, kan dat al snel wel verstandig zijn. Want wat nu als de bruidegom ineens ziek wordt en de hele ceremonie niet kan doorgaan? Of wanneer de horecalocatie twee dagen voor uw feest afbrandt? Zo’n incident is op zich al vervelend genoeg; dan wilt u niet ook nog eens geconfronteerd worden met extra kosten.

Wat valt er onder de dekking (en wat niet)?

Een bruiloftverzekering dekt de kosten van onvoorziene gebeurtenissen rondom uw bruiloft. Daarmee bedoelen we problemen die u niet kon zien aankomen. Als uw schoonmoeder al jaren last heeft van chronische migraine en precies de dag voor de bruiloft een aanval krijgt, ziet de verzekeraar dat waarschijnlijk niet als onvoorzien. Ook mag er geen sprake zijn van opzet. Dus als de bruid net voor de ceremonie besluit om er vandoor te gaan met haar minnaar, is dat ook niet verzekerd. Maar wat valt er dan wel onder de dekking? In principe dekt een bruiloftverzekering alles wat geld kost. Denk bijvoorbeeld aan de trouwlocatie, bruidskleding, de kosten van de catering en de ingehuurde band of dj. En ook personen die onmisbaar zijn voor het huwelijk zijn verzekerd: het bruidspaar zelf en de getuigen.

Extra dekking

Niet iedere verzekeraar biedt dezelfde dekking. Kijk dus goed wat er wel en niet verzekerd is voordat u uw bruiloftverzekering afsluit. Bij de meeste verzekeraars kunt u risico’s die buiten de standaarddekking vallen wel als extra dekking meeverzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor extreem weer; best handig wanneer u een groot tuinfeest in gedachten heeft. Zo kunt u ook een dekking opnemen voor het geval dat u de bruiloft moet afzeggen, omdat een belangrijke gast ziek wordt of een ongeluk krijgt en daardoor ontbreekt. En datzelfde geldt voor schade als gevolg van een struikelpartij van een van de aanwezigen of de kosten die ontstaan doordat u de huwelijksreis moet annuleren of uitstellen.

Premie afhankelijk van de dekking

Bij de basisdekking van de bruiloftverzekering verzekert u een bepaald bedrag, gebaseerd op wat de bruiloft volgens uw berekeningen kost. U kiest zelf tot welk bedrag de eventuele schadekosten worden vergoed. Kies daarbij niet voor een te laag bedrag, want dan krijgt u mogelijk niet alle kosten terug. Als de schade hoger uitvalt, vergoedt de verzekering namelijk nooit meer dan het verzekerde bedrag dat u heeft gekozen. 

De premie voor de basisdekking is afhankelijk van het bedrag dat u wilt verzekeren. Wilt u ook aanvullende dekkingen meeverzekeren? Dan komt er per aanvulling nog extra premie bij.

Andere verzekering aanspreken

Niet alle risico’s kunnen worden afgedekt met een bruiloftverzekering. Stel, een goede vriend loopt na een paar drankjes de mengtafel van de dj omver en deze is kapot; dat valt niet onder de dekking. Ga in dat geval na of die vriend zelf een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) heeft; de schade kan dan op die verzekering verhaald worden.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op uw bruiloft. Een goede bruiloftverzekering kan een tegenvaller misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u de mogelijkheden van zo’n verzekering misschien niet kent. Waarom is het verstandig om die af te sluiten? En welke dekking past het best bij uw situatie? In onderstaande artikelen leest u meer over de bruiloftverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Joey van Druten

Joey van Druten

Studeerde met succes Business Studies in Rotterdam en werkt nu als scrum-master en Productmanager bij Aon.

Bruiloftverzekering

De mooiste dag goed verzekerd

  • Wereldwijde dekking
  • Af te sluiten tot vlak voor de bruiloft

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.