Skip to main content
4 min. leestijd

Een bruiloft is voor veel mensen een van de mooiste dagen van hun leven. Helaas hangt er tegenwoordig vaak een flink prijskaartje aan een trouwfeest, dan is een budgetbruiloft misschien nog niet zo’n gek idee. We geven u tips om te besparen zonder afbreuk te doen aan de magie van uw grote dag.

Deel dit bericht:

Een bruiloft is voor veel mensen een van de mooiste dagen van hun leven. Dan wilt u dat alles tot in de puntjes is geregeld, toch? Maar helaas hangt er tegenwoordig vaak een flink prijskaartje aan een trouwfeest. Het leven wordt steeds duurder, dus is een budgetbruiloft misschien niet zo’n gek idee. Hoe kunt u geld besparen als u gaat trouwen? We geven u tips om te besparen zonder afbreuk te doen aan de magie van uw grote dag.

Wat vindt u belangrijk?

De belangrijkste vraag bij het organiseren van een betaalbare bruiloft is: Wat vinden jullie belangrijk? Wat maakt voor u de dag magisch? Die perfecte, romantische locatie of met de hele familie aanschuiven aan het diner? Vinden jullie het belangrijk om lang na te kunnen genieten van herinneringen aan deze bijzondere dag? Bespaar dan niet op de fotograaf, maar huur een professional in die prachtige plaatjes schiet. Ga daarom met uw partner in gesprek over uw budget en schrijf samen op wat u beiden het belangrijkste vindt om de dag tot een groot succes te maken.

Trouwen op maandagochtend

De bekendste tip van allemaal: trouw niet in het weekend, maar op een doordeweekse dag. In Nederland zijn gemeenten verplicht om een moment in de week aan te bieden waarop mensen gratis kunnen trouwen. Dit gebeurt meestal op de minst gewilde tijdstippen, zoals op een maandagochtend. Natuurlijk zijn deze ceremonies minder persoonlijk. Soms vindt de plechtigheid met meerdere koppels tegelijk plaats en mogen alleen de getuigen aanwezig zijn. Maar als het je vooral om het feest gaat en niet om de plechtigheid is dit een ideale manier om kosten te besparen.

Een budgetvriendelijke locatie

Een van de grootste uitgaven rond een huwelijk is de trouw- en feestlocatie. Duur hoeft hierbij niet altijd de beste keuze te zijn. Er zijn prachtige plekken die zowel betoverend als betaalbaar zijn. Denk aan het park, het strand of zelfs die grote achtertuin van een familielid. Zelfs trouwen in het buitenland kan een manier zijn om geld te besparen. De kosten zijn er vaak lager dan in Nederland en wanneer u het combineert met uw huwelijksreis, slaat u twee vliegen in een klap.

Kijk kritisch naar de gastenlijst

Het aantal gasten dat u uitnodigt heeft grote invloed op de totale bruiloftskosten. Wilt u dat iedereen die bij de huwelijksplechtigheid ook ’s avonds op het feest is? Of kunt u daar keuzes in maken? Het aantal gasten verminderen tot naaste familie en vrienden levert een intieme bruiloft op, waarin u zelf bovendien de tijd heeft om iedereen te spreken, iets wat op een grote bruiloft maar zelden lukt. En het is een stuk vriendelijker voor uw portemonnee.

Cadeautip: envelop met geld

Vindt u het vooral belangrijk dat er veel gasten op jullie feest aanwezig kunnen zijn en hecht je minder waarde aan cadeaus? Overweeg dan om als cadeautip een envelop met een financiële bijdrage aan uw gasten te vragen. Het is de makkelijkste manier om de kosten van de bruiloft (grotendeels) te dekken. Bovendien vinden veel gasten dit prettig en makkelijk, omdat ze op deze manier niet lang hoeven na te denken over het perfecte cadeau.

Huur uw trouwjurk en/of -pak

Een trouwjurk of trouwpak zorgt ervoor dat u er op uw mooist uitziet en u in het middelpunt van de aandacht staat. Maar het is vaak een flinke investering voor iets wat u waarschijnlijk maar één keer zult dragen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een trouwjurk of – pak te huren. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om een tweedehands jurk of pak te kopen.

Kies jullie eigen manier

Behalve deze tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waarop u kunt besparen, zoals op de trouwringen, de taart, het diner, het entertainment, de decoraties, bloemen en corsages. Het hangt er allemaal vanaf wat jullie zelf het belangrijkst vinden; het is immers jullie dag! Dus vier jullie liefde op de manier die bij jullie wensen en jullie bruiloftsbudget past.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op uw bruiloft. Een goede bruiloftverzekering kan een tegenvaller misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u de mogelijkheden van zo’n verzekering misschien niet kent. Waarom is het verstandig om die af te sluiten? En welke dekking past het best bij uw situatie? In onderstaande artikelen leest u meer over de bruiloftverzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Bruiloftverzekering

De mooiste dag goed verzekerd

  • Wereldwijde dekking
  • Af te sluiten tot vlak voor de bruiloft

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.