Skip to main content
3 min. leestijd

Als u gaat verbouwen kan het verstandig zijn om uw woonhuisverzekering aan te passen. Waarom? Dat leest u hier.

Deel dit bericht:

Cijfers liegen niet. En als specialist in verzekeringen over de hele wereld hebben we cijfers. Veel cijfers. Hiermee informeren we u situaties die van belang kunnen zijn voor u verzekering. Deze keer becijferen we uw woonhuisverzekering, voor en na een verbouwing.

Wie een eigen huis heeft, is waarschijnlijk gaan klussen afgelopen jaar. Of u liet dit door een professional doen natuurlijk. Zonnepanelen, zwembaden, een nieuw tuinterras of een overkapping: nog nooit maakten onze gereedschappen zoveel uren als tijdens coronajaar 2020. Ook deze zomer lijken veel mensen weer van plan de tuin en het huis aan te pakken tijdens de zomervakantie. U ook? Let dan op uw woonhuisverzekering. Deze groeit niet automatisch mee als uw huis na een verbouwing meer waard is geworden. Onderstaande cijfers laten zien waarom een verbouwing niet stopt bij de klus zelf.

28% van huiseigenaren is meer gaan klussen aan het eigen huis

Nederland kende in 2020 een recordaantal aanvragen voor verbouwingen. Ook bouwmarkten verdienden nog nooit zo goed als vorig jaar. Al dit klussen kost heel wat, maar het levert ook iets op: nieuwe zonnepanelen op het dak of een overkapping maken uw huis al snel meer waard. En die verhoogde waarde is belangrijk voor uw woonhuisverzekering.

78% past zijn woonhuisverzekering niet aan na een verbouwing

Veel mensen vergeten dat een woonhuisverzekering wordt berekend over de waarde van hun huis. Wordt uw huis meer waard? Dan moet u ook uw woonhuisverzekering over een hoger bedrag laten berekenen. Anders is uw huis onderverzekerd: bij schade keert de verzekeraar dan niet het volledige bedrag uit. De waarde van uw tuin valt ook onder deze berekening. Omdat een tuin natuurlijk buiten ligt, is hij vatbaarder voor natuurschade; verreweg de meest opgegeven oorzaak bij ingediende schadeclaims. Zeker nu we door klimaatverandering vaker te maken zullen krijgen met slechte weersomstandigheden.

12% van onze verzekerden kreeg afgelopen jaar met woonhuisschade te maken

Schade aan uw huis is niet bepaald zeldzaam. Afgelopen jaar overkwam het ongeveer één op de negen mensen met een woonhuisverzekering. Zoals gezegd is het weer een belangrijke boosdoener, maar ook een kapotte waterleiding of gebroken ramen worden vaak genoemd. Bijvoorbeeld bij die serre of overkapping die u net liet plaatsen.

100% dekking: Aons allrisk woonhuisverzekering

Na een verbouwing wilt u vooral genieten van uw nieuwe aanwinst. Lekker relaxen in uw nieuwe jacuzzi of onder uw nieuwe overkapping. Waarschijnlijk heeft u dan geen zin om uw woonhuisverzekering na te lopen. Dat snappen wij heel goed. Daarom kunt u kiezen voor onze allrisk woonhuisverzekering. Hierbij betaalt u een vast bedrag per maand, gebaseerd op het type huis dat u heeft en uw postcode. Dat is alles. Geen checklist of veranderende premies; gewoon één oplossing, waarbij u niets hoeft te doen na een verbouwing.

Gaat u deze zomer verbouwen?

Denk dan aan de impact van zo’n verbouwing op uw woonhuisverzekering. Hier moet u op letten:

  • Veel verzekeraars berekenen de premie van een woonhuisverzekering op basis van de waarde van uw huis. Voegt u waarde aan uw huis toe (door bijvoorbeeld een verbouwing) dan moet u uw woonhuisverzekering vaak ook aanpassen.
  • Jaarlijks krijgt ongeveer één op de negen verzekerden te maken met schade aan het huis. De juiste verzekering afsluiten is dus zeker geen overbodige luxe.
  • Voor wie liever helemaal geen risico wil lopen onder- of oververzekerd te zijn, hebben we een allrisk woonhuisverzekering. Dan bent u standaard verzekerd tegen de meeste vormen van schade, voor én na de verbouwing.

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.