Skip to main content
2 min. leestijd

De risico’s van achterstallig woningonderhoud.

Deel dit bericht:

Natuurlijk hoopt u dat er nooit iets vervelends gebeurt met uw woning. Voor de zekerheid hebben de meeste eigenwoningbezitters daarom een opstalverzekering (vaak ook verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker). Als er dan toch iets misgaat, is de schade in ieder geval gedekt. Maar wist u dat u bij achterstallig onderhoud het risico loopt dat uw opstalverzekering of woonhuisverzekering helemaal niet uitkeert? Kortom, bij achterstallig onderhoud bent u onverzekerd.

Wat is achterstallig onderhoud?

Er is sprake van achterstallig onderhoud als het onderhoud van de woning niet goed is bijgehouden. Dan is er een risico dat er schade ontstaat. Denk daarbij aan wateroverlast als gevolg van rotte kozijnen.

Dat klinkt wellicht logisch. Maar wist u dat waterschade die wordt veroorzaakt door een verstopte dakgoot of kapotte dakpannen, ook als achterstallig onderhoud wordt beschouwd? Veel huizenbezitters zijn zich daar niet van bewust. Wees uzelf bewust dat u bij achterstallig onderhoud niet voldoende verzekerd bent.

Wat dekt uw woonhuisverzekering?

Een opstalverzekering of woonhuisverzekering dekt in principe schade aan alle spullen die aan het huis vastzitten. Dat kunnen de muren of het dak zijn, maar bijvoorbeeld ook de centrale verwarming of het toilet. Over welke soorten schade hebben we het dan?

  • Schade door wateroverlast, storm of blikseminslag
  • Brand- en blusschade, maar ook rook- en roetschade
  • Schade door inbraak en diefstal
  • Schade door neerslag of vorst
  • Schade als gevolg van een ontploffing

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.