Skip to main content
2 min. leestijd

Als de dagen steeds langer en warmer worden, zien we ook meer insecten krioelen en rondvliegen. Wat kunt u doen om ongedierte buiten te houden?

Deel dit bericht:

Als de dagen steeds langer en warmer worden, zien we ook meer insecten krioelen en rondvliegen. Goed en belangrijk voor de natuur, maar liever houden we ze buiten de deur. U zit niet te wachten op ongedierte en insecten in huis, zoals zilvervisjes, mieren of fruitvliegjes. Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Wij geven u enkele handige tips.

Houd uw huis schoon

Ongedierte komt vaak af op voedsel en zoetigheden. Zorg er dus voor dat u etenswaren goed afgesloten opbergt en ruim etensresten direct op. Veel insecten kunnen slecht tegen de geur van azijn, dus gebruik dit middel bijvoorbeeld als u uw ramen gaat lappen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak.

Kieren en naden

Dicht alle naden en kieren in uw huis goed af. Zelfs de kleinste opening kunnen insecten gebruiken om binnen te komen. Helemaal 100% afdichten, is waarschijnlijk niet mogelijk, maar u kunt het het ongedierte zo lastig mogelijk maken.

Ventileren

Is uw woning goed geïsoleerd en heeft u alle naden en kieren afgedicht? Dan is het extra belangrijk om goed te ventileren. Vochtige en warme plekken in uw woning zijn de ideale leefomgeving voor ongedierte. Bovendien veroorzaakt onvoldoende ventilatie schimmels en huisstofmijt, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Zet daarom dag en nacht ventilatieroosters en klepraampjes open en gebruik (indien aanwezig) de mechanische ventilatie in uw huis op de juiste manier. Ventileer extra als u kookt, doucht of als er veel mensen in het huis aanwezig zijn.

Vliegengordijn en hordeur

Ook als u alle naden en kieren heeft afgedicht, kunnen insecten nog steeds binnenkomen. Als u een raam openzet om te koelen of door de deur het huis betreedt. Daarom is het goed om vooral in de zomer gebruik te maken van hordeuren en vliegengordijnen. Die laatste houdt vooral grotere insecten als vliegen tegen, kleinere vliegjes kunnen er nog wel doorheen. Scherm daarnaast overige luchtgaten af met gaas.

Chemische bestrijdingsmiddelen

Heeft u last van een ongedierteplaag en overweegt u chemische bestrijdingsmiddelen in te zetten? Bepaal dan eerst om welk soort plaagdier het gaat. Pas dan kunt u zoeken naar de meest effectieve manier van bestrijding. Zo voorkomt u bovendien dat u andere dieren, mensen en planten in gevaar brengt.

Informatie over nuttige verzekeringen

Ook in de zomer is het is fijn om te weten dat u goed bent verzekerd. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.