Skip to main content
3 min. leestijd

Bent u al toegekomen aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak? Uw huis opfrissen, de tuin zomerklaar maken en misschien nog wat klusjes doen die in de winter zijn blijven liggen. Lees verder voor tips om uw woning een opfrisbeurt te geven.

Deel dit bericht:

Het voorjaar staat voor de deur! Eindelijk komen de zonnige en warmere dagen weer in zicht. En met de lente in gedachte, is het weer tijd voor een goede voorjaarsschoonmaak. Uw huis opfrissen, uw tuin zomerklaar maken en misschien nog wat klusjes doen die in de winter zijn blijven liggen. Lees verder voor een handige lijst met alles wat u kunt doen om uw tuin en woning een opfrisbeurt te geven.

Tuin zomerklaar maken

Nu de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, is het tijd om uw tuin zomerklaar te maken. Begin met het verwijderen van eventueel achtergebleven bladeren, takken en ander afval dat zich heeft opgehoopt tijdens de wintermaanden. Maak de borders vrij van onkruid en geef de grond een goede beluchting door te spitten of te harken. Controleer ook uw tuingereedschap en maak het schoon en scherp, zodat u klaar bent voor het komende tuinseizoen. Ook is het voorjaar een goed moment om na te gaan of u uw tuin kunt verduurzamen.

Wanneer aanplanten, zaaien en snoeien?

Het voorjaar is de ideale tijd om nieuwe planten in uw tuin te zetten en om groenten en kruiden te zaaien. Begin pas met snoeien en het aanplanten van vorstgevoelige planten wanneer de kans op vorst voorbij is. Dit geldt ook voor het zaaien van zaden. Controleer de aanbevolen data voor uw specifieke regio en planten. Dit is ook de tijd om rozen, lavendel, vlinderstruik, hibiscus, hortensia’s, katjeswilg en klimroos te snoeien. Door (ook struiken en bomen) te snoeien zorgt u voor meer licht in de tuin en meer bloeiende planten. Het voorjaar is een goed moment om compost te strooien, wat goed is voor de bodem en het leven erin.

Onderhoud aan uw huis

Net als de herfst is het voorjaar een goed moment om onderhoudsklusjes aan uw huis uit te voeren. Controleer de buitenkant van uw huis op eventuele schade aan het schilderwerk, dakpannen, dakgoten en afvoerpijpen. Lap de ramen en laat zo nu en dan uw gevel reinigen.  Zin in een klein klusje? Controleer de werking van de aardlekschakelaar door de testknop in te drukken. Maak platte daken schoon en verwijder vuil uit de gootsteen en afvoerputjes. Lees hier of onderhoud aan uw zonnepanelen nodig is.

Opruim- en schoonmaaktips

Een schoon huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar de regel is; eerst opruimen, dan pas schoonmaken. Begin dus met het wegdoen of doneren van spullen die u niet meer gebruikt. Maak ruimte in kasten en opbergbakken door seizoensgebonden spullen op te bergen die u niet nodig heeft. Daarna is het tijd om af te stoffen. Zorg bovendien dat u vooraf alle schoonmaakspullen in huis heeft, zodat u lekker kunt doorpakken. Schuif meubels aan de kant zodat u de ruimte heeft om te gaan stofzuigen of dweilen. Wordt u overweldigd door alles wat er moet gebeuren? Maak een plan! Het hoeft niet allemaal op dezelfde dag. Of ga een stapje verder en overweeg om naar een tiny house te verhuizen, dan stelt de voorjaarsschoonmaak niet zo veel voor.

Informatie over nuttige verzekeringen

Welk seizoen het ook is, het is fijn om te weten dat u goed bent verzekerd. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.