Skip to main content
3 min. leestijd

Geniet u ook weer zo van uw tuin nu het steeds mooier weer is? Helaas genieten dieven daar ook van. Wij geven u enkele tips om diefstal uit uw tuin te voorkomen en leggen u uit hoe het zit met de verzekeringen.

Deel dit bericht:

Met mooi lenteweer is een goed onderhouden tuin een plek om van te genieten en tot rust te komen. Helaas kan het ook een doelwit zijn voor dieven. Of het nu gaat om gereedschap, tuinmeubilair of uw fiets, het is belangrijk om maatregelen te nemen om uw eigendommen te beschermen. Onze productexpert Rinus Maat geeft u enkele tips om diefstal uit uw tuin te voorkomen en legt uit hoe het zit met de verzekeringen.

Sla waardevolle spullen veilig op

Het klinkt logisch, diefstal voorkomen begint met het veilig opslaan van spullen. Vaak laten we waardevolle spullen in onze tuin staan. Berg uw waardevolle spullen, zoals tuinmeubilair, dure gereedschappen en fietsen veilig op in uw goed afgesloten schuur of tuinhuis. Dieven zijn vooral op zoek naar makkelijke doelwitten. Dus bent u de trotse bezitter van een Big Green Egg barbecue of een splinternieuwe, elektrische fiets? Laat deze dan nooit buiten staan.

Installeer hoogwaardige sloten

Helaas wordt er ook steeds vaker ingebroken in schuren en tuinhuizen. Zorg er dus voor dat deze goed afgesloten zijn met erkende sloten met een SKG-keurmerk. Een goed slot ontmoedigt potentiële dieven om uw tuin binnen te komen. Het zorgt er op zijn minst voor dat inbrekers meer tijd nodig hebben, waardoor de kans op gesnapt worden toeneemt. Minstens zo belangrijk: sluit ook de toegangspunten tot uw tuin goed af, zoals van de poort of het tuinhek. Ook als u ‘even’ een boodschapje gaat doen. Een inbreker heeft maar een paar minuten nodig.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Zorg ervoor dat inbrekers niet moeiteloos uw tuin in en uit kunnen komen. Zo kunnen afvalbakken, ladders of zelfs groot speelgoed het makkelijk maken om uw tuin in te klimmen. Ruim dus zo veel mogelijk op en zet dit soort handige opstapjes niet te dicht bij de grenzen van uw tuin. Overweeg daarnaast om antiklimstrips aan te brengen op uw poort en schutting. Dit maakt klimmen een stuk lastiger waardoor inbrekers wel twee keer nadenken voor ze uw tuin uitkiezen.

Verlichting

Een inbreker gaat het liefst onopgemerkt te werk. Goede verlichting kan daarom een krachtig afschrikmiddel zijn. Installeer buitenverlichting rondom uw huis en tuin, vooral op donkere plekken waar dieven zich kunnen verstoppen. Wilt u altijd licht aan laten staan, gebruik dan LED-lampen om energie en geld te besparen. U kunt ook kiezen voor lampen met bewegingssensoren die indringers bij beweging in het licht zet.

Camerabeveiliging

We zien steeds meer bewakingscamera’s in en om uw huis. Dus waarom niet op uw tuin? Moderne camera’s zijn vaak draadloos, gemakkelijk te installeren en bieden live videostreaming via smartphone-apps. Camerabeveiliging schrikt inbrekers af en helpt ook bij het identificeren van verdachten in geval van een inbraak. Houd wel rekening met de privacyregels en zorg dat uw camera niet op de openbare weg of op de eigendommen van uw buren gericht staat.

Verzekering

Uw tuinmeubels zijn in principe meeverzekerd op de inboedelverzekering van uw huis. Maar uw laptop of smartphone zijn in de tuin sowieso niet verzekerd. Wanneer uw fiets uit een goed afgesloten schuur gestolen wordt en er duidelijke sporen van inbraak zijn, is dit in principe ook verzekerd. Maar als deze in de tuin stond toen hij gestolen werd, kunt u niet op dekking rekenen. Het is daarom verstandig om voor uw fiets een aparte fietsverzekering af te sluiten.  

Informatie over nuttige verzekeringen

Ook in de zomer is het is fijn om te weten dat u goed bent verzekerd. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Rinus Maat

Rinus Maat

Rinus Maat heeft in de afgelopen 35 jaar een brede kennis en ervaring opgebouwd in de verzekeringswereld. Momenteel is hij werkzaam als Productmanager particuliere schadeverzekeringen.

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.