Skip to main content
3 min. leestijd

Dit is het verhaal van 84 gestrande campers in Marokko. Hoe Aon dat oplost, leest u hier.

Deel dit bericht:

Nederland is het best verzekerde land ter wereld. Over medische kosten in het buitenland hoeven we ons, met de juiste pakketkeuze, meestal geen zorgen te maken. Maar soms gebeurt er iets dat maar heel weinig mensen zagen aankomen, met grote gevolgen. In 2020 was dat een pandemie. Met vervelende gevolgen voor mensen die op dat moment – ver van huis – op reis waren. Maar waar bijzondere dingen gebeuren, ontstaan bijzondere verhalen. Dit is zo’n verhaal.

84 campers op rondreis in Marokko

NKC is de grootste camperclub van Europa. Ze organiseren rondreizen, zoals in dit geval door Marokko. Daar verkende een groep mensen dit prachtige land vanuit het comfort van hun eigen campers. In maart 2020 kregen ze buitengewoon onaangenaam nieuws: Marokko haalde plotseling de ferry’s van en naar Spanje uit de vaart. Niet lang daarna sloot het land zijn grenzen compleet. De beelden en verhalen van gestrande Nederlandse reizigers waren een paar dagen lang vaste items in nieuwsuitzendingen. Gelukkig konden de vakantiegangers uiteindelijk thuisgebracht worden. Maar wat zou er gebeuren met hun campers? Toch geen bezit dat je graag op zo’n afstand achterlaat.

Terugvliegen en terugrijden?

Het grootste deel van de 84 campers was verzekerd via NKC. De NKC heeft er in samenwerking met Aon en a.s.r. voor gezorgd dat zij hun dierbare bezit weer ongeschonden terugkregen. Het oorspronkelijke idee was om te wachten tot de Marokkaanse grenzen weer opengingen. De eigenaren zouden dan terugvliegen naar Marokko en met de campers huiswaarts keren. Maar het reisadvies voor Marokko bleef op ‘oranje’ staan. Het werd tijd voor een creatieve oplossing.

Campers corona

Een nieuw plan. Met nieuwe uitdagingen

Transportorganisatie Broekman Logistics werd ingeschakeld om de campers naar Nederland te verschepen. Zij zijn specialist in complexe transporten en konden de campers per boot naar Nederland vervoeren. Vooraf waren er heel wat vragen die eerst beantwoord moesten worden: hoe komen de campers van Marrakesh naar de haven in Casablanca? Hoe zit het met de verzekering als de transportboot zinkt? Mag de transportboot doorvaren naar Amsterdam, terwijl dergelijke transporten vaak eindigen in Antwerpen? Ze schakelden met ontzettend veel partijen, waaronder de Nederlandse Ambassade in Marokko, lokale vervoerders, alle betrokken verzekeraars en natuurlijk de transportorganisatie. Een ingewikkeld traject, waarbij de focus lag op het creëren van rust en het dekken van de risico’s voor de campereigenaren die verzekerd waren via NKC. En dat lukte. Het kwam allemaal goed.

‘Zie ginds komt de camperboot’

Op 26 november was het zover. De campers kwamen aan in Casablanca en werden op de transportboot geladen. Op 2 december voeren alle campers de haven van Amsterdam binnen. Alle eigenaren konden op 5 december hun dierbare campers ophalen. Een aantal van hen noemde dat ‘een prachtig Sinterklaascadeau’. Volgens Karel Pelgrim, de Aon-contactpersoon voor NKC, was deze onderneming een mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met een goede samenwerking.

Campers corona

Coulance

Gebeurtenissen als deze vallen niet onder de standaard dekking van een camperverzekering. Maar om de eigenaren niet op hoge kosten te jagen, is er voor NKC-verzekerden een coulance-regeling opgetuigd. “Onze gezamenlijke visie is dat we de camperaars willen ontzorgen. Met deze actie hebben we de daad bij het woord gevoegd. We zijn hier echt veel verder gegaan dan het regelen van een verzekeringspolis.”

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.