Skip to main content
2 min. leestijd

Even weg in eigen land is zo gepland. Zorg er wel voor dat uw verzekeringen goed zijn geregeld.

Deel dit bericht:

Veel Nederlanders kunnen niet wachten tot ze weer op pad mogen. Met de auto, caravan of zelfs met de fiets. Misschien vindt u het nog te vroeg om een verre reis te maken. Of heeft u geen zin in gedoe. Een vakantie in Nederland is dan een goed alternatief. Mits u goed voorbereid bent.

Met de auto, caravan, camper of fiets op pad

Het grote voordeel van een vakantie in eigen land is dat u kunt instappen en gaan. Voor veel mensen is dit het ultieme gevoel van vrijheid. Zorg wel dat u goed voorbereid bent voordat u vertrekt. Controleer bijvoorbeeld van tevoren of u voldoende motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof in uw auto heeft. Rijdt u met een aanhanger, zoals een caravan of vouwwagen? Zorg dan dat deze niet te zwaar beladen is. Zo voorkomt u onnodige ongelukken.

Ondanks grondige voorbereidingen kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Wist u bijvoorbeeld dat aanrijdingen met dieren vrijwel altijd onder de dekking vallen van een autoverzekering? Alleen als u enkel WA-verzekerd bent is dit niet meeverzekerd. Dit staat allemaal in de polis van uw autoverzekering. Ook reisverzekeringen bieden soms uitkomst als er iets misgaat onderweg. Voorwaarde is wel dat u dan vooraf een overnachting heeft geboekt.

Alles over op pad gaan

Vakantie in Nederland

Zo bent u goed verzekerd tijdens een weekend weg in Nederland

Wanneer u op pad gaat in eigen land, is het belangrijk om te weten wat uw verzekering dekt. Controleer bij twijfel daarom altijd goed uw polis. Wist u bijvoorbeeld dat uw reisverzekering niet geldt op het moment dat u weggaat zonder vooraf geboekte overnachting? En dat het zinnig is om een aparte verzekering af te sluiten voor uw camper, caravan of vouwwagen? Denk tenslotte aan een extra fietsverzekering als je met een e-bike of racefiets op vakantie gaat.

Tips over weg in eigen land

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.