Skip to main content
3 min. leestijd

In dit artikel vindt u tips voor het boeken van een reis in corona-tijden. Wie is er verantwoordelijk bij een annulering?

Deel dit bericht:

De seinen voor een relatief normaal vakantieseizoen gaan langzaam op groen. De overheid verwacht rond de zomer stap voor stap afscheid te nemen van veel maatregelen. Dat betekent dat we in een overgangsfase komen, waarin landen verschillende reisadviezen hanteren. Deze reisadviezen hebben gevolgen voor uw verzekering. Denk hieraan bij het boeken van een reis.

Begin maart kwam het nieuws naar buiten dat de overheid verwacht vanaf 1 juli iedereen die dit wil te kunnen inenten. Hiermee kunnen veel maatregelen versoepeld worden. Voor Frank Oostdam, directeur van reiskoepel ANVR, reden om optimistisch te zijn. Als de vaccinatiegraad blijft oplopen zal een vakantie binnen Europa tegen de zomervakantie weer mogelijk zijn, zegt Oostdam in het AD. Maar we moeten wel voorzichtig zijn. We zullen wel rekening moeten houden met allerlei coronamaatregelen op de vakantiebestemming.

De verantwoordelijkheid van de reisorganisatie

Heeft u een reis bij een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij geboekt? Dan besluiten zij of de reis doorgaat. Het is vervolgens natuurlijk aan u of u ook echt wilt gaan. Houd er wel rekening mee dat u geen recht hebt op vergoedingen, als de reis officieel doorgaat, maar u besluit om niet mee te gaan. Uw ticket is dan namelijk gewoon geldig en de reisorganisatie heeft aan zijn leverplicht voldaan.
Hetzelfde geldt voor een hotel: als zij open zijn en een verblijf mogelijk maken, dan hebben zij aan hun plicht voldaan. Eventuele coronaregels of verplichtingen die de vakantie minder vrij of leuk maken zijn dan geen reden voor een vergoeding. U kunt natuurlijk wel altijd contact opnemen met de reisorganisatie om te overleggen over een goede oplossing.

Boeken in coronatijd: waar moet u op letten?

Gevolgen voor je reis- en annuleringsverzekering

Het wordt deze zomer dus zaak om de reisadviezen goed in de gaten te houden. Het officiële overheidsadvies heeft namelijk gevolgen voor uw reisverzekering. In landen met een rood reisadvies is er bij vrijwel alle verzekeringen geen dekking mogelijk. Krijgt een land een oranje of rood reisadvies tijdens uw vakantie? Dan verandert de dekking van uw verzekering niet. Mits u er alles aan doet om zo snel mogelijk terug te keren naar huis. Onze verzekeringsexpert Nick Lumoindong geeft tips.

Reis boeken naar het buitenland: tips van onze expert

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.