Skip to main content
2 min. leestijd

Niemand zit te wachten op autopech op vakantie. Gelukkig kunt u altijd rekenen op de alarmcentrale van Aon.

Deel dit bericht:

Autopech in het buitenland, daar zit niemand op te wachten. In de berm van een vreemde weg is het is het niet altijd duidelijk wat u moet doen. Gelukkig is er op zo’n moment de alarmcentrale. Zij zijn 24/7 bereikbaar voor noodgevallen.

Onze alarmcentrale doet een stuk meer dan enkel een sleepwagen sturen. Aan de hand van onder andere uw reis- en autoverzekering bieden ze u de maximale hulp die beschikbaar is. Dit kan bestaan uit het vergoeden van een hotelovernachting – terwijl u wacht op de reparatie van uw auto – maar ze regelen ook vervangend vervoer als de auto niet snel gerepareerd kan worden. Soms halen ze uw camper zelfs in Marokko op.

Hulpverlening buitenland

Voorbereid op reis

U verwacht natuurlijk niet direct een ongeluk te krijgen als u op reis gaat, maar een goede voorbereiding kan nooit kwaad. Wist u bijvoorbeeld dat een creditcard in het buitenland – zelfs in Europa – tegenwoordig bijna onmisbaar is? Handig om te weten dat, als uw auto in het buitenland gerepareerd moet worden, uw pinpas lang niet altijd geaccepteerd wordt. Ook zorgde de coronacrisis voor faillissementen en reorganisaties bij veel buitenlandse hulpverleners, dit kan gevolgen hebben voor uw vakantie. We vroegen Willem Buys, teammanager mobiliteit bij alarmcentrale SOS International, naar zijn tips voor deze zomer.

Snel onderweg na pech

Hulpverlening buitenland

De grote camperoperatie in Marokko

De alarmcentrale komt soms voor hete vuren te staan. Zo ook in het begin van de coronacrisis, toen Marokko de grenzen sloot en een hoop vakantiegangers halsoverkop naar huis vlogen. Aon, de alarmcentrale en verzekeraar NKC bedachten daarop een manier om de campers van 85 reizende gezinnen weer veilig thuis te brengen. Een verslag van deze bijzondere operatie vindt u hier.

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.