Skip to main content
3 min. leestijd

Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst als u juridische hulp nodig heeft op vakantie.

Deel dit bericht:

Pieter en Annelies zijn op vakantie op Kreta en gaan er een dagje op uit met een gehuurde scooter. Als ze wegrijden, wordt Annelies aangereden door een uit parkeerstand wegrijdende auto. De bestuurder ziet haar over het hoofd. De schade is gelukkig beperkt en hun verzekeringen zijn goed geregeld… of toch niet?

Pech in het buitenland, het zal u maar gebeuren 

Wat nu als de verhuurder probeert om de schade aan de scooter bij Annelies in rekening te brengen? Dan kan het alsnog vervelend aflopen. Zo zijn er 1001 scenario’s te bedenken waarbij u wel in uw recht staat, maar niet automatisch uw recht krijgt. Bijvoorbeeld als het in uw luxe vakantiehuis krioelt van de kakkerlakken en uw reisorganisatie geen actie onderneemt. Of als u in het buitenland een aanrijding krijgt met uw gehuurde auto of scooter en het verhuurbedrijf alle kosten onterecht bij u in rekening brengt.

Zonder rechtsbijstandverzekeringzult u dan zelf juridische hulp moeten inschakelen en dat kan aardig in de papieren lopen. Een uurloon van € 250 tot € 320 voor een advocaat is geen uitzondering.

Rechtsbijstandverzekering op vakantie

Naast verkeersconflicten gaan er ook wel eens andere dingen mis tijdens een vakantie. Denk aan de vertraging van een vlucht, bagage die kwijtraakt, een accommodatie die erg tegenvalt of, nóg erger, een reisorganisatie die failliet gaat. Vaak kunt u dan uw reisverzekering inschakelen, maar in sommige gevallen is een rechtsbijstandverzekering dan ook zeker verstandig. Deze verzekering helpt u bepalen waar u recht op heeft, maar ook om eventuele schade te verhalen of te zoeken naar een passende oplossing.

Belangrijk om te weten: de rechtsbijstandverzekering heeft standaard vaak geen wereldwijde dekking. Als er dus onenigheid ontstaat in het buitenland, is dit niet altijd verzekerd. De dekking voor de rechtsbijstandverzekering is namelijk vaak beperkt tot Nederland, de Benelux of Europa.

rechtsbijstand op vakantie

Juridische hulp bij pech in het buitenland

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u altijd zorgeloos op vakantie. Voor een vast bedrag per maand bent u dan namelijk verzekerd van deskundige juridische hulp. In Nederland, maar ook op vakantie in het buitenland. Een rechtsbijstandverzekering dekt verkeersconflicten, overal ter wereld en ongeacht welk vervoermiddel u gebruikt. Dat is een geruststellende gedachte. Naast verkeersconflicten kunt u zich verzekeren voor conflicten op het gebied van inkomen, vermogen, belastingen, consumentenen woonzaken.  Let er dan wel op dat het dekkingsgebied vaak beperkt is tot Europa en de niet Europese landen grenzend aan de Middelandse Zee.

Informatie over nuttige verzekeringen 

We krijgen er vroeger of later allemaal een keer mee te maken: een juridisch conflict. Een ruzie met de buren, arbeidsconflict of gedoe rond een erfenis. Een goederechtsbijstandverzekering kan een conflict misschien niet voorkomen, maar kan u wel helpen om een goede oplossing te vinden. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijnbij eenrechtsbijstandverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Rechtsbijstandverzekering

Verzekerd van juridische hulp

  • Geen wachttijd
  • U betaalt geen eigen risico

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.