Skip to main content
3 min. leestijd

Veel Nederlanders houden van camperen. Lees in dit artikel waar u aan moet denken als u in Nederland naar de camping gaat.

Deel dit bericht:

Nederland gaat dit jaar weer massaal kamperen. Sinds een aantal jaar heeft kamperen aan populariteit gewonnen. De meeste mensen kiezen voor een vakantie in eigen land of Europa. Campings zijn erg populair. Gaat u dit jaar ook kamperen? Met deze tips gaat u veilig en goed voorbereid kamperen.

Kies een camping die bij u past

Op de camping wilt u vooral genieten en u niet druk hoeven maken om randzaken. Elke doorgewinterde campingbezoeker checkt daarom vooraf de aanwezige faciliteiten. Is er bijvoorbeeld stroom aanwezig? Zijn er openbare douches en toiletten? Ook waterpunten zijn niet op alle campings aanwezig, toch vervelend wanneer u de watertank van uw caravan of camper niet kunt vullen.Heeft u kinderen? Kijk dan ook naar de speelvoorzieningen. U wilt er natuurlijk niet ter plaatse achter komen dat alle speeltuinen en zwembaden gesloten zijn terwijl uw kinderen zich daar juist op hebben verheugd. Ga dit, zeker in verband met de coronaregels, van tevoren even na. Dat scheelt misschien ook in de hoeveelheid bagage.

Test uw spullen van tevoren

Heeft u net een nieuwe tent of vouwwagen gekocht? Een tent of vouwwagen opzetten, is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Als u echt voorbereid wilt gaan kamperen, is het raadzaam om dat een keer te oefenen. Ook als u voor de eerste keer met een camper of caravan op vakantie gaat is oefenen slim. Test de gaspitten bijvoorbeeld alvast. Of het aansluiten van de stroom. Vakantie is voor ontspanning en een voorbereid mens heeft een stuk minder stress.

voorbereid kamperen

Voorbereid kamperen betekent voldoende meenemen

Het is de meest gemaakte fout van de beginnende kampeerder: te licht inpakken. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om minder spullen mee te nemen, is het heel vervelend om iets te missen wat u nodig heeft. Een extra set warme kleding bijvoorbeeld, of een extra gasfles.

Tegelijkertijd is teveel meenemen ook weer niet aan te raden. Zeker met een camper of caravan lijkt het alsof u deze lekker vol kunt laden. Maar het maximumgewicht van een camper is vaak niet veel hoger dan het gewicht van de camper zelf. Hetzelfde geldt voor een caravan. Voor een goed overzicht van alle benodigdheden voor een zorgeloze vakantie op de camping gebruikt u de camping-checklist.

Controleer uw verzekeringspolissen

Leuk is het niet, maar het kan wel gedoe schelen: controleer voor uw vakantie de polissen van uw reis-, auto- en inboedelverzekering. Kijk bijvoorbeeld of uw reisverzekering ook dekking biedt op campings met gratis standplaatsen, of uw inboedelverzekering spullen buitenshuis beschermt en wat uw autoverzekering dekt als er campingspullen uit de auto worden gestolen. Zowel de reis-, auto-, als inboedelverzekering bevatten bij veel verzekeraars opties om spullen in uw auto te beschermen. Een dubbele dekking is dan snel afgesloten. Als u er niet uitkomt helpen wij graag. Bel hiervoor onze afdeling klantadvies.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.