Skip to main content
2 min. leestijd

Als u een verzekering afsluit, ontvangt u de groene kaart van uw verzekeraar, maar wat kunt u met een groene kaart? Lees het hier.

Deel dit bericht:

Met de groene kaart kunt u aantonen dat u verzekerd bent en heeft u meteen alle belangrijke gegevens bij de hand. Als u een verzekering voor uw auto of camper afsluit, ontvangt u de groene kaart van uw verzekeraar. In sommige landen is het verplicht om een aparte groene kaart voor uw caravan, aanhanger of vouwwagen te hebben. Deze moet u dan zelf aanvragen. In dit artikel leest u voor welke landen dit geldt en hoe u een groene kaart aanvraagt.   

Alles wat u moet weten over de groene kaart in de auto of ander voertuig

Groene kaart op wit papier 

De groene kaart is al jaren een bekend begrip. Wist u dat de kleur van de kaart sinds 1 juli 2020 is veranderd? Hij wordt tegenwoordig niet meer op groen, maar op wit papier gedrukt. Het systeem van de ‘groene kaart’ is ontstaan door internationale afspraken tussen de nationale bureaus van autoverzekeraars, die samen de Council of Bureaux (CoB) vormen. Zij hebben bepaald dat verzekeraars hun groene kaart vanaf 1 juli 2020 mogen uitgeven op een witte achtergrond. En nu de kleur niet langer groen is, wordt de term groene kaart langzaam vervangen door Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB). 

Groene kaart voor uw auto, camper of motor 

De groene kaart voor uw auto, camper of motor ontvangt u standaard wanneer u het voertuig verzekert. De kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Gebeurt er iets met uw voertuig of wordt u aangehouden voor controle? Dan toont u met de groene kaart aan dat u verzekerd bent. Neem de groene kaart dus altijd mee op vakantie. Heeft u nog geen groene kaart voor uw auto, camper of motor? Vraag deze dan aan bij uw verzekeraar. Bent u via Aon verzekerd dan regelt u dit eenvoudig via Mijn Omgeving. De groene kaart is 13 maanden geldig vanaf de ingangsdatum van uw autoverzekering. 

Groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen  

Ook uw aanhanger of vouwwagen die zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) heeft een eigen kenteken. Daarom is het in Duitsland, Kroatië, Polen, Portugal en Spanje verplicht om een aparte groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen te hebben. Gaat u naar deze landen of reist u erdoorheen en is uw auto verzekerd bij Aon? Vraag dan de groene kaart voor uw aanhanger of vouwwagen ook bij ons aan. Ga naar Mijn Omgeving en kies de auto waarmee u de aanhanger of vouwwagen trekt of neem contact op met een van onze adviseurs.

Informatie over nuttige verzekeringen  

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede autoverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering:   

 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.