Skip to main content
1 min. leestijd

Als u een verzekering afsluit, ontvangt u de groene kaart van uw verzekeraar, maar wat kan je met een groene kaart? Lees het hier.

Deel dit bericht:

Als u met de motor op reis gaat en bagage meeneemt, kunt u met verschillende verzekeringen te maken krijgen. We kunnen ons voorstellen dat het niet voor iedereen even duidelijk is wanneer de bagage onder welke verzekering valt. Daarom zetten we het graag voor u op een rijtje. 

Bagage in losse tas of rugzak

Bagage in tassen die niet vastzitten aan uw motor, zoals een rugzak of een losse tanktas, vallen onder uw reisverzekering. Dat geldt uiteraard ook voor de inhoud van die zak of tas.  

Motorbagage in een vaste koffer aan of in de motor

Heeft u een koffer die met schroeven, bouten of beugels aan uw motor is bevestigd? Dan valt die meestal niet onder de dekking van de reisverzekering. Omdat de koffer is vastgeschroefd aan de motor, zien de meeste verzekeraars het als een onderdeel ervan. In dat geval is er geen dekking vanuit de reisverzekering. Overigens valt de bagage die in de betreffende koffer of tas zit wél onder de dekking van de reisverzekering.  

Informatie over nuttige verzekeringen  

Wilt u toch dekking voor uw vaste koffers bij bijvoorbeeld een ongeval of diefstal? Verzeker ze dan als accessoire mee op uw motorverzekering. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs. Ze helpen u graag bij het maken van een passende keuze.  

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.