Skip to main content
3 min. leestijd

U moet er niet aan denken. “Er is een inbraak geweest in uw camper.” Lees hoe u diefstal en inbraak in uw camper kan voorkomen.

Deel dit bericht:


Inbrekers in uw camper, u moet er niet aan denken. Nog erger is het als de camper zelf gestolen wordt. Het komt regelmatig voor en leidt altijd tot vervelende situaties. Camperaars lijken er in de ogen van criminelen een beetje om te vragen. Er liggen vaak kostbare apparaten en contant geld in de camper. En het komt vaak voor dat spullen binnen in de camper voor het grijpen liggen. Aan diefstalpreventie wordt in veel gevallen niet of te weinig gedacht. Wij leggen u graag uit hoe u diefstal en inbraak voorkomt en waar u rekening mee moet houden.

Laat geen kostbare spullen achter

U kunt de kans op inbraak verkleinen door geen kostbare spullen achter te laten in de camper. Maar we begrijpen dat dit ook lastig is, omdat u als camperaar vaak veel spullen meeneemt en niet alles mee kunt nemen als u op pad gaat. Berg uw kostbare spullen daarom (voor zover dat mogelijk is) altijd goed op als u de camper verlaat, het liefst in een kluis.

Bescherm uw camper tegen inbraak

Als inbrekers echt willen komen ze toch wel binnen. Dat doen ze vaak door een raam in het portier, of de zijramen van het leefgedeelte. Het verschilt per camper hoe dieven de ramen open krijgen. Maar bij de wat oudere en eenvoudige modellen is het eenvoudig om het raam open te wrikken met een schroevendraaier en vervolgens met een liniaal de grendeltjes opzij te duwen. Soms hoeft dat niet eens. Veel mensen laten de raampjes namelijk open staan, en dan maakt u het inbrekers dus wel heel erg makkelijk.

Opzetslot voor de zijdeur

De zijdeur wordt ook regelmatig door inbrekers gebruikt om binnen te komen. Het slot van deze deur stelt vaak namelijk niet veel voor. Als u uw camper zomerklaar aan het maken bent, denk dan eens aan het bevestigen van een opzetslot. Met een opzetslot wordt het een stuk lastiger om de deur te forceren. En omdat een dergelijk slot op afstand goed zichtbaar is, heeft het ook een afschrikkende werking. Net als bij een woning kiezen inbrekers vaak voor de minst beveiligde campers als hun doelwit.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.