Skip to main content
2 min. leestijd

Weet u niet precies wat de beste dekking is voor jouw autoverzekering? Wij wel! Wij zijn Aon, de grootste verzekeringsadviseur van Nederland. Wij gidsen u door de ingewikkelde wereld van polissen en voorwaarden. Dan hoeft u dat niet meer te doen.

Deel dit bericht:

en Weet u niet precies wat de beste dekking is voor jouw autoverzekering? Wij wel! Wij zijn Aon, de grootste verzekeringsadviseur van Nederland en u door de ingewikkelde wereld van polissen en voorwaarden. Dan hoeft u dat niet meer te doen.

Autoverzekeringen in het kort

Of en in welke mate de blikschade aan uw auto wordt vergoed, hangt ook af van uw verzekering. Er zijn drie soorten dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (Allrisk). Via de premieberekening kunt u uw autoverzekering meer op maat maken.

1. WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Het is verplicht om een motorvoertuig tenminste te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Uit deze dekking wordt de schade vergoed die u toebrengt aan anderen of hun eigendom. Ook het letsel van degenen die bij u in de auto zitten valt onder deze dekking, wanneer u de veroorzaker van dat letsel bent. Schade aan uw eigen voertuig is met een WA-verzekering niet gedekt.

2. WA + Beperkt Casco

Heeft u een WA + Beperkt Casco dekking? Vaak zijn dan, naast de schade die u aan anderen toebrengt, onder andere ook de volgende zaken aan uw eigen voertuig verzekerd:

  • ruitschade
  • stormschade
  • brandschade
  • diefstal

3. WA + Volledig Casco (Allrisk)

Indien u Allrisk verzekerd bent, is niet alleen de schade die u veroorzaakt aan anderen verzekerd, maar ook die aan uw eigen voertuig. Wilt u weten welke dekking bij u past? Lees hier verder. In alle gevallen geldt dat schade niet is verzekerd als u deze opzettelijk veroorzaakt of als u rijdt onder invloed van alcohol of drugs.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede autoverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering, zo kiest u uw autoverzekering op maat: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.