Skip to main content
2 min. leestijd

Door de drukte in het verkeer zit een fietsongeluk in een klein hoekje. Daarom hebben wij een aantal tips voor u. Lees deze hier.

Deel dit bericht:

 

In Nederland kunnen we met ontelbaar veel fietspaden alle kanten op. Daarin schuilt niet alleen gemak en plezier, maar ook gevaar. Het is inmiddels behoorlijk druk op het fietspad en een fietsongeluk zit in een klein hoekje. Veilig fietsen begint bij uzelf. Daarom geven wij u graag een aantal tips om veilig op pad te gaan met de fiets, want voorkomen is beter dan genezen.

Controleer uw verlichting    

Zichtbaarheid op de fiets is erg belangrijk. Controleer uw verlichting daarom regelmatig en kies voor goed zichtbare ledverlichting (oplaadbaar, of op batterijen). Een extra voordeel van deze verlichting is dat u ook goed zichtbaar bent als u stil staat.  

Gebruik een fietstas   

We hebben allemaal wel eens een tas met boodschappen of andere spullen aan ons stuur gehangen. Dat is alleen niet altijd verstandig. Een tas aan het stuur kan namelijk nogal in de weg zitten omdat uw knieën minder kunnen bewegen. Uw balans is met een tas aan het stuur anders en u raakt dus sneller uit balans. Doe boodschappen daarom altijd in een fietsmand voorop het stuur of in een fietstas die u aan uw bagagedrager bevestigt.   

Niet appen of bellen op de fiets

De kans op een fietsongeval is maar liefst 6 keer zo groot als er geappt of gebeld wordt op de fiets. Sinds 1 juli 2019 mag u daarom geen telefoon meer in de hand hebben terwijl u fietst Een bekeuring. voor bellen of appen op de fiets kost in 2022 maar liefst 140 tot 350 euro. Deze regel geld niet alleen voor een telefoon maar ook voor andere elektrische apparaten, zoals een iPad of navigatiesysteem. Als u het apparaat in een houder op de fiets gebruikt krijgt u in de meeste gevallen geen bekeuring. Maar als u slingert op de fiets terwijl u een apparaat in de houder bedient riskeert u alsnog een boete.  

Goed onderhoud 

Tot slot: net als bij andere vervoersmiddelen is goed onderhoud belangrijk. Daarmee verlengt u de levensduur van uw fiets en verkleint u bovendien de kans op ongelukken. En omdat een ongeluk soms toch in een klein hoekje zit, is het verstandig om bij de aanschaf van uw fiets meteen een goede verzekering af te sluiten en eventueel pechhulp. Dan zit u niet zonder vervoer wanneer u uw fiets even moet missen voor bijvoorbeeld een reparatie.  

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Andere producten

Alle verzekeringen en diensten van Aon

  • Voor uw gezin, huis, uw gezondheid en op reis
  • Ruime keuze van verzekeringen

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.