Skip to main content
2 min. leestijd

De meeste studenten betalen te veel huur. Controleer het eenvoudig zelf!

Deel dit bericht:

De meeste studenten betalen te veel huur voor hun kamer, studio of appartement. Maar liefst 79% betaalt iedere maand gemiddeld € 106,69 te veel. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LVSb). Betaalt uw zoon of dochter ook te veel huur? Controleer het eenvoudig zelf en zorg dat u of uw kind niet teveel huur betaalt!

Studenten betalen gemiddeld € 1200 per jaar te veel aan huur

In Nederland geldt een maximum voor de huurprijs van een studentenwoning. Onder meer de oppervlakte van de ruimte en de voorzieningen van de woning bepalen deze prijs. Hiervoor is een puntensysteem opgezet, dat wettelijk is vastgelegd. Toch betalen studenten gemiddeld meer dan € 1.200 te veel huur per jaar. Verhuurders omzeilen door de grote vraag en het kleine aanbod massaal het puntensysteem. Dit geldt voor zowel particuliere verhuurders als woningcorporaties.

Betaalt u of uw kind te veel huur?

Veel studenten zijn allang blij dat ze een woonruimte hebben gevonden. Ze nemen de hoge huur voor lief. Wat de meesten alleen niet weten, is dat ze een deel van de huur kunnen terugvragen via de huurcommissie. Via Check je Kamer controleert u eenvoudig zelf of uw kind te veel huur betaalt en of hij/zij recht heeft op teruggave en huurverlaging.

Amsterdam duurste studentenstad

Onze hoofdstad is een geliefde plek om te wonen voor studenten. Met al zijn voorzieningen is Amsterdam ook meteen de duurste studentenstad van allemaal. Gemiddeld betaalt een student in Amsterdam € 191 per maand te veel aan huur. Rotterdam staat op de tweede plek van duurste studentensteden om in te wonen. De goedkoopste studentensteden zijn Enschede, Wageningen en Zwolle.

Duurste studentensteden
1. Amsterdam € 557 per kamer
2. Rotterdam € 449 per kamer
3. Utrecht € 431 per kamer
4. Maastricht € 423 per kamer

Goedkoopste studentensteden
1. Enschede € 305 per kamer
2. Wageningen € 360 per kamer
3. Zwolle € 366 per kamer

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.