Skip to main content
3 min. leestijd

Onder millennials wordt het steeds populairder om fit te blijven, maar hoe zit dat bij de nieuwe generatie? In dit artikel geven we antwoord op de vraag hoe we ze weer lekker kunnen laten buitenspelen.

Deel dit bericht:

We hebben het al veel gehad over de benefits van sport, bewegen en goede voeding. Onder jongeren en millennials wordt het steeds populairder om vaak de sportschool ‘te hitten’ of een loopje te doen in de buurt. Maar hoe zit dat bij de Gen Z of Alpha generatie? Zitten deze kinderen alleen nog maar in digitale speeltuinen? In dit artikel geven we antwoord op de vraag waarom vitaliteit onder jongeren zo belangrijk is.

Waarom is buitenspelen niet meer zo hip als in de jaren ’80?

Een van de meest genoemde redenen is ‘schermtijd’. Kinderen blijven over het algemeen meer binnen aangezien ze daar al hun game devices hebben zoals hun telefoon, tablet, Playstation, Nintendo of Xbox. Maar er zijn meer redenen die kinderen in deze tijd minder focus geven op buitenspelen, denk aan:   

 • Ruimtelijke ordening: steeds minder parken en speeltuinen in woonwijken.   
 • Volle agenda’s: paardrijlessen, verjaardagen, gitaarles, judoën en voetballen. Zo’n beetje elke ouder heeft een dagtaak aan het logistiek aaneenrijgen van alle activiteiten in de week.
 • Veiligheidsredenen: waar generaties zonder veiligheidsgordel achter in de auto zaten en de pijn na een val van een schommel er vooral vanaf moesten lopen, wordt nu al snel de dokter ingeschakeld.

 9 goede redenen om uw kinderen en tieners te laten spelen buiten

 • Stimuleer elke dag buitenspeeltijd voor kinderen.    
  Overal buiten waar kinderen kunnen rennen, springen en spelen is goed. Maximale quality-time als je als ouder of verzorger meespeelt.
 • Buitenspelen geeft kinderen frisse lucht, zonlicht en vitamine D.  
  Dit is essentieel voor de lichamelijke gezondheid van kinderen.
 • Buitenspelen helpt kinderen met bijvoorbeeld evenwicht, coördinatie en behendigheid. Belangrijke aspecten voor de lichamelijke ontwikkeling.
 • Buitenspelen is belangrijk voor geestelijke gezondheid van kinderen en het verminderen van stress en angst. Daarnaast worden ze er ook weerbaarder van.
 • Buitenspelen leidt tot meer creativiteit en verbeelding.
 • Buitenspelen helpt kinderen sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals communicatie en samenwerking.
 • Variatie is leuk. Denk daarbij aan verschillende soorten buitenspelen, zoals fietsen, wandelen, zwemmen en andere fysieke activiteiten.
 • Buitenspelen is een voordelige manier om actief te zijn. Elke dag beweging zonder sportschool.
 • Natuurlijk is de veiligheid van uw kind het belangrijkst, zorg er daarom altijd voor dat die is gewaarborgd. Een ongelukje kan altijd gebeuren, ook uw kind zelf kan natuurlijk wel eens per ongeluk een bal tegen de ruiten gooien, of tegen iemand aan botsen met de fiets. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u hier gelukkig vaak voor gedekt. Lees hier hoe het zit met aansprakelijkheid voor uw kinderen.

Informatie over nuttige verzekeringen

Uw gezondheid is erg belangrijk. Zorgverzekeraars vinden dat ook en ondersteunen u daarom niet alleen als u zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval. Ze bieden ook steeds meer op het gebied van preventie, zoals ondersteunende apps en online gezondheidsprogramma’s. Zo helpen ze u uw goede gezondheid te bewaken.  In deze artikelen vertellen we u meer over de zorgverzekering en wat die voor u kan betekenen: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

 • Hoge collectieve vergoedingen
 • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

  De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.