Skip to main content
2 min. leestijd

In de podcast “De tijd gaat nu in” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 8: Aansprakelijkheid huisdieren

Deel dit bericht:

rIn de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig.

Aflevering 8: ‘Zijn huisdieren meeverzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?’

Je kunt de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” beluisteren in je favoriete podcast-app of beluister ze via deze site.

Spotify Google Podcasts Pocket Casts Apple Podcasts

 

Wil je de Podcast Aansprakelijkheid Huisdieren nog eens nalezen? Dat kan! Hieronder hebben we de podcast voor je uitgeschreven.

 

Podcast Huisdieren en aansprakelijkheid

Klant
“Zijn mijn huisdieren mee verzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?’ 

Voice-over

“Geboorte, trouwen, overlijden. Scheiden, verhuizen, nieuwe auto. Bij elke gebeurtenis in het leven, komen vele vragen voorbij. Hoe moet ik dit aanpakken? Ben ik wel goed verzekerd? Lastige vragen die over het algemeen om een lang antwoord vragen. Maar in de podcast De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten behandelen wij al je vragen kort en krachtig. Als de zoemer afgaat, is de tijd voorbij.”

Voice-over
“Oeps… Daar gaat weer een bal door de ruit. En de ruit van de buren ook nog. In Nederland hebben we de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, de avp. Juist voor dit soort dingen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daar doen we helaas niets aan.  Wel krijgen we veel vragen over de aansprakelijkheidsverzekering. Allereerst dus over huisdieren. Wie is er aansprakelijk voor uw huisdier? 

Aon-expert
Ik heb goed nieuws voor Billy.  Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is het hele gezin en huisdier(en) wereldwijd verzekerd. Het is dus niet nodig om een aparte verzekering voor huisdieren af te sluiten.  

Nee, Billy, wereldwijd wil niet zeggen dat je meegaat op vakantie.  

Klant breekt in: En wat als mijn kind vanwege een studie op kamers, is mijn kind dan nog verzekerd gaat?  

Klant

Nee, Billy, wereldwijd wil niet zeggen dat je meegaat op vakantie.  

Klant breekt in: En wat als mijn kind vanwege een studie op kamers, is mijn kind dan nog verzekerd gaat?  

Aon-expert
Wanneer een ongehuwd kind uitwonend is voor studie is hij/zij gewoon nog verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Hij of zij is gewoon nog onderdeel van het gezien. 

Klant
Dus als het kind andermans spullen kapotmaakt in de studentenstad.. per ongeluk natuurlijk… dan is dat gedekt. 

Maar wat nu als ik bijvoorbeeld een vaas omgooi? Is dat verzekerd?   

Aon-expert
Is het een eigen vaas? Dan is dit niet gedekt. De avp biedt dekking voor schade aan andermans zaken wanneer u daar aansprakelijk voor bent. Eigen spullen vallen niet onder de dekking.  

Vragen of contact

Heb jij een vraag die Aon moet behandelen? Stuur ‘m dan in via redactie.affinity@aon.nl. Benieuwd naar andere podcasts? Beluister ze op uwgidsvoorhetleven.nl of via je favoriete podcast app. Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Check aonverzekeringen.nl

 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje

  • Standaard verzekerd voor €1.500.000
  • Wereldwijde dekking voor het hele gezin

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.