Skip to main content
4 min. leestijd

Natuurlijk bent u extreem voorzichtig met uw mobiele telefoon en zal er bij u niet zo snel iets gebeuren. Maar wat als er iets gebeurt en de schade groot is? Lees hier meer.

Deel dit bericht:

We kunnen vandaag de dag simpelweg niet meer zonder onze smartphone. We moeten immers overal bereikbaar zijn. En altijd onze appjes kunnen checken. En natuurlijk ons favoriete YouTube-kanaal kunnen bekijken. Of onze favoriete serie. Daarom hebben we onze mobiele telefoon natuurlijk goed verzekerd tegen schade. Toch?

Uw telefoon krijgt veel te verduren

Ons geliefde mobieltje krijgt dagelijks heel wat te verduren. Dag en nacht slepen we hem overal mee naartoe. Naar school, naar het werk, naar de supermarkt, de sportschool en de kroeg. In de auto en achter op de fiets. Aan tafel, op de bank en in de badkamer. Daarbij kan er weleens iets misgaan en de kans bestaat dat u in geval van schade niet verzekerd bent.

Mobieltjes worden steeds duurder

Natuurlijk bent u extreem voorzichtig met uw mobiele telefoon en zal er bij u niet zo snel iets gebeuren. Maar wat dacht u van uw kinderen. Die letten er misschien net iets minder goed op. Zeker als ze samen met vriendjes aan het spelen zijn is dat kans groot dat er iets gebeurt. De mobiel wordt uit de handen gestoten en valt op de grond. Of er gaat een glas cola overheen. Het gebeurt in een fractie van een seconde, maar de schade is vaak groot. Zeker omdat smartphones over het algemeen steeds duurder worden. De prijs van de duurste iPhone sinds 2010 bijna verdrievoudigd. En wie een beetje graaft op internet zal zien dat de Samsung Galaxy S23 Ultra bijna vier keer zo duur is als de allereerste Samsung Galaxy S in 2010.

mobiel

Val- en stootschade mogelijk niet verzekerd

Nu denkt u misschien: “Ik hoef me nergens zorgen om te maken, want ik heb een inboedelverzekering. Dan nog is de kans groot dat de schade aan uw smartphone of het mobieltje van uw kinderen niet vergoed wordt. Maar liefst 34% van de Nederlanders denkt dat de inboedelverzekering altijd de schade aan een mobiele telefoon vergoedt. Maar dat is lang niet altijd het geval en verschilt heel sterk van verzekeraar tot verzekeraar. Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is bij geen enkele verzekeraar gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Dergelijke schades vallen alleen onder de uitgebreidere (allrisk) dekkingen van sommige verzekeraars. Bij weer andere verzekeraars moet u hiervoor een aanvullende dekking afsluiten.

Speciale telefoonverzekering

Het kan dus geen kwaad om uw polis eens goed te bestuderen om te zien of uw inboedelverzekering de val- en stootschade aan uw smartphone vergoedt en als dat niet het geval is op te schalen naar een uitgebreidere dekking. Een speciale telefoonverzekering kan ook een goede overweging zijn. Zelfs wanneer uw inboedelverzekering schade vergoedt, dan geldt dit alleen voor schade die binnenshuis is ontstaan. Aangezien de mobiele telefoons van uw gezin voor een groot deel buitenshuis gebruikt worden, kan een extra telefoonverzekering een goed idee zijn.

Investeren in cyberveiligheid

Nu cybercrime in toenemende mate om zich heen grijpt kan ook het afsluiten van een cyberverzekering het overwegen waard zijn. Hackers worden immers steeds brutaler en de financiële en praktische gevolgen van een onbruikbare gehackte telefoon alsmaar groter. Denk bijvoorbeeld aan de toegang tot uw bankapps, het contact met uw smart home gadgets en de toegang tot uw auto.

Tips om schade te voorkomen

U kunt schade aan uw mobiele telefoon voor een deel voorkomen door altijd te zorgen voor goede bescherming, apparaten veilig op te bergen en waterschade te vermijden. Zorg voor een goede screenprotector van glas en een hoesje van dik en zacht materiaal. Neem de telefoon zoveel mogelijk mee in een dichte tas in plaats van een jaszak of de achterzak van uw broek. Neem de smartphone liever niet mee naar de badkamer of bescherm de telefoon met een waterdicht hoesje. Dat laatste geldt ook als u per se in de regen uw mobiel wilt gebruiken.

Informatie over nuttige verzekeringen

Hoe voorzichtig u ook bent met uw geliefde mobieltje, het kan natuurlijk altijd een keer misgaan. Een goedeinboedelverzekering of een speciale telefoonverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen geven we u graag meer informatie: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Joey van Druten

Joey van Druten

Studeerde met succes Business Studies in Rotterdam en werkt nu als scrum-master en Productmanager bij Aon.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje

  • Standaard verzekerd voor €1.500.000
  • Wereldwijde dekking voor het hele gezin

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.