Skip to main content
2 min. leestijd

In welke gevallen zijn uw studerende kinderen nog met u meeverzekerd en waar hebben ze hun eigen verzekeringen voor nodig?

Deel dit bericht:

Als uw kinderen beginnen met een studie, is dat een mooie stap naar zelfstandigheid. Ze gaan misschien op kamers, schaffen studieboeken aan en er staat een introductieweek op het programma. Maar ook de verzekeringen moeten geregeld worden. In welke gevallen zijn uw studerende kinderen nog met u meeverzekerd en waar hebben ze hun eigen verzekeringen voor nodig?

Wat is meeverzekerd?

studerende kinderen

Uw kinderen zijn meeverzekerd als u hen aanmeldt bij het afsluiten van uw verzekering. Meld uw kinderen daarom altijd aan bij uw verzekeraar. Kijk daarnaast goed naar de dekking. Misschien gaat uw zoon of dochter bijvoorbeeld op wintersport met de studentenvereniging. Hiervoor heeft u aparte dekkingen nodig.

Wat moet uw zoon of dochter zelf regelen?

Als uw zoon of dochter op kamers gaat, is het verstandig om een studentenverzekering af te sluiten. Dat is een pakket van vier verzekeringen in één, waarin de inboedelverzekering gecombineerd wordt met een aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering en aangevuld kan worden met een doorlopende reisverzekering. De inboedel van uw kind is namelijk niet meeverzekerd op uw eigen inboedelverzekering. Met het studentenpakket heeft uw zoon of dochter daarnaast meteen alle verzekeringen bij elkaar. Zo zijn wintersport en watersport automatisch meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering en hoeft u hier dus geen dekking voor af te sluiten als u hier zelf geen gebruik van maakt. Als u geen thuiswonende kinderen meer heeft, kunt u uw verzekeringen vervolgens aanpassen en gaat uw eigen premie omlaag. Een win-win situatie dus!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje

  • Standaard verzekerd voor €1.500.000
  • Wereldwijde dekking voor het hele gezin

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.