Skip to main content
2 min. leestijd

Nu de lente is begonnen, genieten we weer graag van buitenactiviteiten zoals dagjes uit, buiten sporten of festivals bezoeken. Maar zijn uw waardevolle bezittingen ook buitenshuis beschermd tegen schade of diefstal?

Deel dit bericht:

Het is weer tijd om naar buiten te gaan! Nu het weer lente is, genieten we graag van buitenactiviteiten zoals dagjes uit, sporten in de open lucht of festivals bezoeken. Maar zijn uw waardevolle bezittingen ook buitenshuis beschermd tegen schade of diefstal? Zodra u de deur uitstapt, biedt de basisdekking van uw inboedelverzekering meestal geen bescherming meer. Gelukkig kunt u hiervoor vaak wel een aanvullende dekking afsluiten. Onze productexpert Rinus Maat legt uit hoe dit werkt.

Wat is een aanvullende dekking voor spullen buitenshuis?

In uw woning heeft u voor laptops, smartphones, tablets, sieraden, horloges, fotocamera’s en videocamera’s meestal gewoon dekking op uw inboedelverzekering. Maar neemt u deze spullen verder van huis? Dan is het verstandig een aanvullende dekking af te sluiten als aanvulling op uw inboedelverzekering. Met deze dekking beschermt u uw waardevolle spullen als u ermee op pad gaat. Aon heeft bijvoorbeeld een aanvullende dekking Mobiele elektronica waarmee u laptops, telefoons en tablets buiten kunt verzekeren. En voor bijvoorbeeld uw sportuitrusting of muziekinstrumenten kunt u kiezen voor Kostbaarheden verlies en buitenhuis.

Waarom zou u een buitenshuisdekking afsluiten?

Of u nu een dagje weggaat of naar een festival, u wilt dat uw spullen goed verzekerd zijn. Dit geldt ook voor uw sportuitrusting zoals duik-, surf-, zeil-, paardrijd-, boogschiet-, parachute-, golf- en hengelsportuitrusting, evenals muziekinstrumenten en medische hulpmiddelen. Maar u kunt daarbij niet rekenen op de dekking van uw standaard inboedelverzekering. Daarvoor heeft u een aanvullende buitenshuisdekking nodig.

Wanneer heeft u geen dekking?

Er zijn uiteraard ook situaties waarin u geen dekking heeft. Dit geldt bijvoorbeeld voor schade aan geleende, gehuurde, uitgeleende of verhuurde kostbaarheden. Ook als u niet voorzichtig genoeg bent geweest met uw spullen, kunt u geen aanspraak maken op de verzekering. Bijvoorbeeld uw mobiele telefoon ‘even’ op een restauranttafel laat liggen, of uw laptop in de trein laat liggen. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina over de inboedelverzekering.

Informatie over nuttige verzekeringen

Welk seizoen het ook is, het is fijn om te weten dat u goed bent verzekerd. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Rinus Maat

Rinus Maat

Rinus Maat heeft in de afgelopen 35 jaar een brede kennis en ervaring opgebouwd in de verzekeringswereld. Momenteel is hij werkzaam als Productmanager particuliere schadeverzekeringen.

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.