Skip to main content
3 min. leestijd

Kan uw auto wel een goeie schoonmaakbeurt gebruiken? Het begin van de lente is hier de perfecte tijd voor. Wij hebben alle ins en outs van een goeie auto-clean up voor het voorjaar voor u verzameld.

Deel dit bericht:

De winter is tot een einde gekomen en de lente breekt aan. Een perfecte tijd om naast uw woning, ook uw auto eens even goed onder handen te nemen. Want met alle regen, hagel, ijzel en vuil die uw auto heeft moeten doorstaan, is dat misschien wel nodig. Wij hebben alle ins en outs van een goeie auto-clean up voor het voorjaar voor u verzameld.

Welke auto schoonmaakspullen heb ik nodig?

Zorg ervoor dat u de juiste schoonmaakspullen bij de hand hebt. Een stofzuiger, microvezeldoeken, een zachte borstel, microfiber washandschoen, interieurreiniger, glasreiniger, een leerreiniger en autoshampoo en -conditioner zijn essentieel voor een grondige schoonmaak.

Begin met de buitenkant

Begin met de buitenkant van uw auto. Spoel de auto eerst af met een hogedrukreiniger om het oppervlakkige vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een autoshampoo en een zachte spons of een microfiber washandschoen om de lak grondig te reinigen van winterse vuilresten. Veel rijhulpsystemen functioneren tegenwoordig door middel van camera’s en sensoren. Die werken alleen wanneer ze goed schoon zijn. Besteed hier dus extra aandacht aan tijdens een wasbeurt. Spoel af en droog de auto met een microvezeldoek om strepen te voorkomen. Vergeet niet de deurposten en de kofferbakrand schoon te maken. Controleer ook de staat van de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Een helder zicht is essentieel, vooral tijdens lentebuien.

Gebruik voor de autoruiten een glasreiniger en een schone microvezeldoek om de ramen aan de binnen- en buitenkant schoon te maken. Zorg ervoor dat u grondig reinigt om strepen te voorkomen. Maak ook de velgen schoon met een speciale velgenreiniger en een borstel. Laat de reiniger even intrekken en spoel dan af met water. Droog de velgen goed af om watervlekken te voorkomen.

De motor van uw auto schoonmaken

Hoewel het misschien eng lijkt, is het belangrijk om ook de motorruimte schoon te maken. Bedek elektrische componenten en gevoelige delen met plastic en gebruik dan een motorreiniger en een zachte borstel om vuil en vet te verwijderen. Spoel af met water en laat de motorruimte goed drogen voordat u hem weer start.

Geef vervolgens het interieur een goede schoonmaakbeurt

Duik vervolgens in het interieur. Begin met het opruimen van alle rommel en vuil. Verwijder alle losse voorwerpen en klop de matten uit. Stofzuig vervolgens grondig, inclusief de kofferbak, en gebruik een zachte borstel om stof en vuil van dashboard en andere oppervlakken te verwijderen. Vergeet niet om de ramen aan de binnenkant te reinigen voor een kristalhelder zicht.

Maak dan de bekleding schoon met geschikte reinigingsmiddelen. Voor leer bekleding, gebruik een speciale leerreiniger en -conditioner om het te reinigen en te beschermen. Breng de reiniger aan op een zachte doek en wrijf het voorzichtig in op het leer. Laat het even intrekken en gebruik dan een schone doek om het overtollige product af te vegen. Breng daarna de conditioner aan volgens de instructies op de verpakking.

Vervang uw winterbanden en check de bandenspanning en vloeistoffen

Heeft u winterbanden gebruikt afgelopen winter? Dan is nu het moment om ze weer te vervangen voor zomerbanden. Controleer daarna de bandenspanning en de algehele conditie van de banden. Zorg ervoor dat ze voldoen aan de aanbevolen specificaties. Dit bevordert niet alleen de veiligheid, maar optimaliseert ook het brandstofverbruik.

Een ander cruciaal aspect is het controleren van vloeistoffen. Controleer het oliepeil, de remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Vul ze indien nodig bij, en vergeet niet om de ruitenwisservloeistof te vervangen door een zomerse variant.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een goede autoverzekering kan schade aan uw auto misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.