Skip to main content
2 min. leestijd

Extra luxe aangebracht huurwoning / huurdersbelang, hoe zit dat?

Deel dit bericht:

 

Als u extra luxe heeft aangebracht in uw huurwoning kunt u een huurdersbelang dekking op uw inboedelverzekering overwegen. U verzekert dan alle verbeteringen die u zelf heeft aangebracht of laten aanbrengen in uw woning. Onze expert Nick Lumoindong vertelt u graag alles wat u moet weten over huurdersbelang bij een inboedelverzekering.   

Wat is huurdersbelang?   

Als u een woning huurt, brengt u misschien wel zelf veranderingen aan in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, een dure parketvloer of een nieuwe keuken. Dit noemt men huurdersbelang. Hieronder vallen ook verbeteringen aan de woning die de vorige bewoner heeft aangebracht of laten aanbrengen en die u tegen betaling hebt overgenomen. 

Hoe verzekert u huurdersbelang? 

Verbeteringen en aanpassingen in uw huurwoning kunt u meeverzekeren door te kiezen voor een huurdersbelang dekking bij uw inboedelverzekering. De meeste inboedelverzekeringen hebben een standaard dekking voor huurdersbelang tot een maximaal bedrag, bijvoorbeeld 10% van de waarde van uw inboedel. Het is dus belangrijk om te controleren of dit bedrag voldoende is. Als dit niet zo is kunt u de waarde van dit bedrag laten verhogen door de verzekeraar. Vaak betekent dit wel een verhoging van de premie.  

Huurdersbelang bij verhuizing    

Ook uw aanhanger of vouwwagen die zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) heeft een Als u al lang in een huurwoning woont dan is er een grote kans dat u de woning heeft aangepast of veranderd. Die veranderingen kunt u meestal niet meenemen bij een verhuizing omdat ze vastzitten aan de woning. Let erop dat als u wijzigingen aanbrengt aan uw woning de verhuurder kan eisen dat u de woning bij een verhuizing weer oplevert in de originele staat. Het is daarom handig om eventuele aanpassingen met de verhuurder te bespreken. Als de nieuwe huurder geen zaken wil overnemen kan dat betekenen dat u daarvoor extra kosten moet maken. Deze kosten zijn dan voor uw eigen rekening.  

Informatie over nuttige verzekeringen  

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedel- of opstalverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende dekkingen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen leest u wat de opties zijn bij een inboedelverzekering:     

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.