Skip to main content
2 min. leestijd

Wist u dat 2,2 miljoen Nederlanders in 2022 slachtoffer werden van online criminaliteit? In dit artikel leest u meer over niet te kraken wachtwoorden, cyberpesten en Cyber Monday.

Deel dit bericht:

Wist u dat 2,2 miljoen Nederlanders in 2022 slachtoffer werden van online criminaliteit? Een steeds groter deel van ons leven besteden we online. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, maar het brengt ook veel nadelen met zich mee. Denk aan cybercrime en cyberpesten. Beschermen we onszelf daar eigenlijk wel goed genoeg tegen? In dit artikel deelt onze expert Rinus Maat enkele ‘Wist u datjes’ met belangrijke lessen over de cyberwereld met u. 

Wist u dat:

  • …er tijdens Cyber Monday soms wel 200.000 transacties per minuut plaatsvinden? Deze online shopping dag valt ook dit jaar op de maandag (27 november) na het Thanksgiving-weekend in de Verenigde Staten. Net als tijdens Black Friday ervoor proberen online winkels op Cyber Monday klanten te verleiden met hoge kortingen op populaire producten. Bij Cyber Monday draait het vooral om elektronische apparatuur, zoals televisies, tablets en gadgets. Ook dit jaar zal er in de media veel te zien en te horen zijn over de gekte tijdens deze dag. 
  • …een wachtwoord van 9 tekens in principe 10x zo veilig is als een wachtwoord van 8 tekens? Aangenomen dat beide wachtwoorden dezelfde complexiteit en tekensets hebben, is een wachtwoord van 10 tekens dus maar liefst 100x zo veilig! De moeite waard dus om uw online wachtwoorden lang en complex (lastig te raden) te maken. Zie ieder teken extra dus als een extra slot dat u op uw deur doet. 
  • …cyberpesten op lange termijn ernstige gevolgen kan hebben voor de (mentale) gezondheid van kinderen? Slachtoffers van cyberpesten lopen een verhoogd risico op angsten, depressies en andere mentale gezondheidsproblemen als gevolg van stress en intimidatie. Lees meer over hoe u uw kinderen beter kunt beschermen en veilig kunt laten internetten. 
  • … vanaf 1 januari 2024 mobieltjes, tablets en smartwatches verboden zijn in de klas van het voortgezet onderwijs? Deze afspraak heeft de Minister van Onderwijs gemaakt met verschillende onderwijsraden, – bonden en – organisaties. De reden is dat uit wetenschappelijk onderzoek blijft dat de apparaten leerlingen afleiden waardoor hun prestaties achteruitgaan. De mobieltjes mogen wel gebruikt worden bij lessen over digitale vaardigheden. 
  • … de jaarlijkse kosten die cybercrime veroorzaken al enkele jaren boven de duizend miljard euro’s liggen? Het wordt steeds belangrijker dat we aandacht hebben voor onze cyberveiligheid, omdat cybercriminaliteit een groeiende en ontwrichtende impact op onze levens zal hebben. Tips nodig om uw leven cyberveiliger te maken? Lees dan ons artikel. 

Informatie over nuttige verzekeringen

Iedereen kan slachtoffer worden van cybercrime, ook met een goede beveiliging. Een goede inboedelverzekering kan dit misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Bijvoorbeeld met cyberhulp. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn bij een inboedelverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Rinus Maat

Rinus Maat

Rinus Maat heeft in de afgelopen 35 jaar een brede kennis en ervaring opgebouwd in de verzekeringswereld. Momenteel is hij werkzaam als Productmanager particuliere schadeverzekeringen.

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.