Skip to main content
2 min. leestijd

Hoe maak je een goed wachwoord? Dat is iets om soms even bij stil te staan. Wij helpen u met een aantal handige tips.

Deel dit bericht:

U ontkomt er niet aan, websites waarvoor u een gebruikersaccount en wachtwoord nodig heeft. Het maken en onthouden van al die wachtwoorden is een hele klus. Op 24 november is het Nationale Check Je Wachtwoorden-Dag. Een goed moment om even stil te staan bij het belang van een veilig wachtwoord. Gebruik bijvoorbeeld niet overal hetzelfde wachtwoord of een wachtwoord dat eenvoudig te raden is. Dat bespaart u een hoop ellende in het geval dat u gehackt wordt. Wij helpen u graag met een aantal handige tips om uw persoonlijke gegevens (beter) te beschermen. Want voorkomen is beter dan genezen.  

Bedenk een goed wachtwoord 

Een goed wachtwoord bedenken is vaak lastiger dan u denkt. Houd in elk geval rekening met het volgende: 

  • Gebruik een wachtwoord van minimaal acht tekens. Hoe langer het wachtwoord, des te lastiger is het voor hackers om erachter te komen.  
  • Gebruik liever een zin in plaats van een enkel woord. 
  • Maak een combinatie van letters, cijfers en bijzondere tekens. 
  • Gebruik geen geboortedata, adressen of iets anders dat eenvoudig te raden is. 
  • Verander uw wachtwoorden zo nu en dan. Het is vooral belangrijk om uw e-mailaccount goed te beschermen.  
  • Controleer de sterkte van uw wachtwoord via veiliginternetten.nl

Bewaar uw wachtwoorden zorgvuldig 

Sterke wachtwoorden zijn belangrijk, maar ook moeilijk te onthouden. Het is dan verleidelijk om voor een eenvoudiger wachtwoord te kiezen dan u eigenlijk zou willen, of het wachtwoord ergens op te schrijven. Om het onthouden van al die wachtwoorden makkelijker te maken, kunt u gebruik maken van een wachtwoordbeheerder (password manager). U slaat uw wachtwoorden dan in een programma op. Vaak kunt u het programma ook wachtwoorden voor u laten bedenken. U hoeft dan zelf nog maar één wachtwoord te onthouden: dat van de wachtwoordbeheerder. Die heeft u nodig om bij uw wachtwoorden te komen.

Zorg voor cyberveiligheid bij u thuis  

Hoe sterk uw wachtwoord ook is, u kunt altijd doelwit worden van cybercriminelen. Cybercriminaliteit neemt de laatste jaren flink toe en datalekken en cyberincidenten komen steeds vaker voor. Het gebeurt niet alleen bij bedrijven, maar ook bij particulieren. Ransomware, nep-SMS-berichtjes, phishing-mails en computervirussen; criminelen verzinnen steeds meer manieren om u geld afhandig te maken. Hoe zorgt u ervoor dat u bent opgewassen tegen cybercriminelen?  

Informatie over nuttige verzekeringen   

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedelverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn bij een inboedelverzekering:   

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Rinus Maat

Rinus Maat

Rinus Maat heeft in de afgelopen 35 jaar een brede kennis en ervaring opgebouwd in de verzekeringswereld. Momenteel is hij werkzaam als Productmanager particuliere schadeverzekeringen.

Inboedelverzekering

Standaard met Cyberhulp

  • Zonnepanelen standaard meeverzekerd
  • 24/7 deskundige hulp bij cybercriminaliteit

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.