Skip to main content
3 min. leestijd

In de podcast “De tijd gaat nu in” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 7: Totaaldekking, wat is dat?

Deel dit bericht:

In de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 7: Wat is Totaaldekking?

Je kunt de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” beluisteren in je favoriete podcast-app of beluister ze via deze site.

Spotify Google Podcasts Pocket Casts Apple Podcasts

 

 

Wil je de podcast nog eens nalezen? Dat kan! Hieronder hebben we de podcast voor je uitgeschreven.

Klant
“Ik zie op mijn polis totaaldekking staan, wat houdt dit in?”

Voice-over
“Geboorte, trouwen, overlijden. Scheiden, verhuizen, nieuwe auto. Bij elke gebeurtenis in het leven, komen vele vragen voorbij. Hoe moet ik dit aanpakken? Ben ik wel goed verzekerd? Lastige vragen die over het algemeen om een lang antwoord vragen. Maar in de podcast De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten behandelen wij al je vragen kort en krachtig. Als de zoemer afgaat, is de tijd voorbij.” 

Voice-over
“In Nederland weten we wat verzekeren is. Ons land is wereldkampioen verzekeren. Een gemiddelde Nederlander besteedt meer dan 4 procent van zijn inkomen aan verzekeringen. Wij Nederlanders hebben dan ook gemiddeld acht verschillende polissen, dit is meer dan in welk land dan ook.

Maar als je dan een totaaldekking hebt, is dat dan wel echt totaal? We vragen het aan Jolanda Slob, Manager – Klantadvies Particulier.”

Aon-expert
Op de polissen van de inboedel- en woonhuisverzekering staat ‘totaaldekking’ of ‘all-risk dekking’. Beide zijn gelijk. Het betreft namelijk een alles-is-gedekt-tenzij…

Voice-over
Ok.. tenzij dus…

Aon-expert
Alles is verzekerd, behalve de uitsluitingen of beperkingen in de polisvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan geleidelijke weersinvloeden of gebrekkig onderhoud. Het is een enorm uitgebreide dekking, zodat jouw woning en inboedel goed verzekerd zijn.

Voice-over
Kijk aan. Dat klinkt goed. Maar we gaan toch even lastig zijn. Want, is het wel helemaal totaal. Denk bijvoorbeeld eens aan zonnepanelen. Je ziet ze steeds meer. Maar, zijn die wel meeverzekerd?

Aon-expert
Goede vraag. Ja, die krijgen we inderdaad vaak. Maar het antwoord is simpel: Ja, zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd bij de woonhuisverzekering. Meldt de aanschaf van zonnepanelen wel even bij ons. Dan geven wij het door aan de verzekeraar.

Voice-over
Wat dan niet? Horen we je denken. Nou, schade die onder andere is ontstaan door opzet, slijtage of onvoldoende onderhoud valt niet onder de dekking van deze verzekering.   

Voice-over
Dit was De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten. Heb jij een vraag die Aon moet behandelen? Stuur ‘m dan in via redactie.affinity@aon.nl. Benieuwd naar andere podcasts? Beluister ze op uwgidsvoorhetleven.nl of via je favoriete podcast app. Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Check aonverzekeringen.nl

 

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Woonhuisverzekering

Wonen zonder zorgen

  • Keuze uit basis- en topdekking
  • Tuin standaard meeverzekerd tot €25.000,-

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.