Skip to main content
2 min. leestijd

In sommige landen komen ziektes voor die wij niet kennen, inenten is dan belangrijk. Wij geven u tips.

Deel dit bericht:

In sommige landen komen ziektes voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. U kunt van die ziektes flink ziek worden, soms is dit zelfs levensbedreigend. Gelukkig kunt u zich hiertegen beschermen door voor de reis u in te laten enten of medicijnen in te nemen.

Vergoeding vaccinaties

Als u een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten en uw reisplan is bekend, dan kunt u gratis gebruik maken van ons inentingsadvies. Ervaren artsen en verpleegkundigen van de Aon Alarmcentrale verstrekken advies op maat. Zij vertellen, op basis van uw reisplan, welke inentingen en medicijnen u eventueel nodig heeft.

De vergoeding van vaccinaties valt buiten de basis zorgverzekering. Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering in hoeverre deze kosten vergoed worden. Let op! Vaccinaties en/of geneesmiddelen in verband met beroepsmatige reizen of een beroepsmatig verblijf in het buitenland komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan worden vaccinaties, consulten en/of preventieve geneesmiddelen in verband met reizen naar het buitenland vaak vergoed als u deze heeft gekregen ter voorkoming van hepatitis A en B, DTP, gele koorts, tyfus, cholera, (meningococcen) meningitis, rabiës of malaria.

De vaccinatie moet gedaan worden door een huisarts of een andere arts die een LCR-accreditatie en gele-koorts-registratie heeft.

Ook weten ze waar u uw inentingen kunt halen?

Heeft u inentingen nodig, dan kunt u naar de GGD in uw woonplaats, maar u kunt ook thuis uw inentingen krijgen. Op een tijdstip (bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend) dat u het beste uitkomt.

Inentingsadvies krijgt u door te bellen met telefoonnummer 020 592 91 88. U bereikt ons op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?

Ga naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.