Skip to main content
4 min. leestijd

De wereld gaat weer open. Daar hebben experts van Aon een bijdrage aan kunnen leveren.

Deel dit bericht:

Nu de zomervakantie is aangebroken, kleurt de voorheen rode wereldkaart steeds meer geel en hier en daar zelfs groen. De wereld gaat voor ons weer een beetje open. Vooral binnen Europa. En dat betekent dat we weer meer kunnen reizen, iets waar veel mensen lang naar hebben uitgekeken. Dat reizen nu weer makkelijker gaat dan voorheen, komt voornamelijk door de vele vaccinaties die gezet zijn. Daar hebben de experts van Aon een mooie bijdrage aan kunnen leveren.

Waar kan u Aon van kennen?

U kent Aon wellicht alleen van uw inboedel- of autoverzekering, maar Aon doet veel meer dan dat. Bijvoorbeeld Cargo Track & Trace: een nieuwe transportmethode, waarbij transport, verzekeringen en hightech samenkomen.  

Vaccinatietransport: Aon Cargo Track & Trace 

Met de wereldwijde uitrol van de coronavaccinaties moest aan veel zaken gedacht worden. Dat geldt ook voor de verzekeringen. Uit het verleden weten we dat het verzekeren van farmaceutische producten een behoorlijke uitdaging kan zijn. Dat geldt al helemaal voor de coronavaccins; het transport is moeilijk door de lage temperaturen waarop men de vaccins vervoert, de innovatieve verpakkingen en de matige infrastructuur in sommige landen.  

Bij Aon’s nieuwe transportmethode Cargo Track & Trace maken we gebruik van geavanceerde data-analyses en sensoren. Zo worden de vaccins vanaf het moment dat ze de fabriek verlaten continu gemonitord. Is de temperatuur nog goed? Zijn de verpakkingen niet per ongeluk geopend? 

De continue monitoring van de lading door speciale sensoren, gecombineerd met data en analytics zorgt ervoor dat temperatuurfluctuaties meteen geregistreerd worden en de goederenverzekering direct een schade kan uitkeren als de temperatuur buiten de door de producent vastgestelde waarden valt. 

aon bijdrage aan open wereld

Volgens Lee Meyrick, Chief Executive Officer Global Marine bij Aon, wordt op die manier de kwaliteit gewaarborgd en kan er beter worden geanticipeerd op onverwachte gebeurtenissen. Meyrick: “Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de temperatuur ineens stijgt, waardoor de vaccins niet meer in goede staat op de oorspronkelijke bestemming zouden aankomen. Door ze onderweg te monitoren, hebben we de mogelijkheid om de vaccins snel op een andere locatie af te leveren, waardoor ze niet verloren gaan. Zo voorkomen we onnodige verspilling”. 

Meyrick voegt toe: “We stonden met zijn allen voor een ongeëvenaarde uitdaging, waarbij er wereldwijd tien miljard vaccins moesten worden getransporteerd. Om dat voor elkaar te krijgen, is de samenwerking met verschillende partijen zoals fabrikanten, transportbedrijven, overheden en andere organisaties zeer belangrijk.”  

Deze transportmethode zorgde ervoor dat meer dan 99,9% van de vaccins tot nu toe succesvol zijn geleverd. Ook mooi: Aon heeft bij het transport van de vaccins geen winstoogmerk: de volledige opbrengst die voortvloeit uit het vaccinatietransport in 2021 wordt gedoneerd aan het COVID-19 Solidarity Response Fund (onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie). 

De wereld gaat weer open: we mogen weer! 

Terug van het transport van de vaccins naar zelf reizen. Dankzij de aangepaste reisadviezen. We kunnen dus – zeker binnen Europa – weer vrij eenvoudig op vakantie. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is het DCC (EU Digital Covid Certificate), ook wel bekend als het coronapaspoort, dat op 1 juli is ingegaan. 

Daarnaast zijn er ook nog twee belangrijke apps die u kunt downloaden. Ten eerste is er de CoronaCheck-app. In deze app vindt u twee QR-codes, waarvan er een voor nationaal gebruik bedoeld is en de ander voor internationaal gebruik. Indien u negatief test, verschijnt er een groen scherm wanneer u de QR-code scant. Om de QR-codes te kunnen laten scannen, heeft u de andere belangrijke app nodig: de Scanner voor CoronaCheck-app.  

Heeft u geen smartphone, of wilt u deze niet meenemen tijdens uw reis? Dan kunt u via deze website een papieren toegangsbewijs aanvragen. 

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan nu de wereld weer open is. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.