Skip to main content
3 min. leestijd

Voor het eerst op vakantie met uw baby of kind? We leggen uit waar u allemaal aan moet denken.

Deel dit bericht:

Veel Nederlanders houden van dagjes weg en reizen, ook met kinderen of kleinkinderen. Op het moment dat u een baby of kind meeneemt op vakantie, zijn er zaken en risico’s om rekening mee te houden. Onze expert Nick Lumoindong geeft u graag een aantal tips, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie.

Onbezorgd op reis 

Op vakantie wilt u natuurlijk geen gedoe. Daarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat u op reis gaat. Heeft u al een reisverzekering? Zorg er dan voor dat alle gezinsleden zijn bijgeschreven op de polis Het komt namelijk weleens voor dat ouders een geboorte vergeten door te geven. Dat is natuurlijk ook niet gek, door alle vermoeidheid en nieuwe verantwoordelijkheden is het makkelijk om iets te vergeten. Maar dit kan vervelende gevolgen hebben als u schade heeft.

Gezinsleden niet standaard meeverzekerd

Gezinsleden die niet op de polis zijn aangemeld, zijn namelijk niet verzekerd. Vaak zijn kinderen tot vijf jaar meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars is dit gratis, bij andere verzekeraars is dit al meegenomen in de premie die u betaalt voor meerdere personen. Heeft u oudere kinderen? Dan betaalt u bij een kortlopende verzekering meestal wél een extra premie. Bij een doorlopende reisverzekering zijn ook oudere kinderen in de meeste gevallen gratis meeverzekerd, maar dan moeten ze wel bij u in huis wonen of uitwonend studeren.

Vakantie met baby of kind annuleren

Reisverzekeringen hebben vaak een optionele annuleringsdekking. Deze is niet verplicht, maar wel handig. Deze dekking zorgt er namelijk voor dat u uw geld (geheel of gedeeltelijk) terugkrijgt als u onverwacht niet op reis kunt. Met een kind of baby is het verstandig om deze dekking af te sluiten, want stel u voor dat u ineens niet kunt vertrekken omdat uw baby of kind de waterpokken heeft of plotseling erg ziek wordt.

Vakantie met kind

Zorg voor een geldig identiteitsbewijs

Sinds 2012 hebben alle kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart nodig. Dus ook een pasgeboren baby. Een paspoort of identiteitskaart voor kinderen jonger dan 18 jaar is vijf jaar geldig. Om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen bij uw gemeente heeft u ook een pasfoto nodig van uw baby. Daarbij moet u uw kind rechtop houden, mogen er geen handen zichtbaar zijn en moeten beide ogen open zijn. Vooral bij jonge baby’s is dat een uitdaging. Neem er dus de tijd voor. Hoelang het aanvragen van een identiteitsbewijs duurt verschilt per gemeente. Houd in ieder geval rekening met tenminste een week.

Eerste vakantie met baby? Neem de auto!

Veel jonge ouders schrikken van de hoeveelheid spullen die de komst van een baby met zich meebrengt. Het is daarom heerlijk als u tijdens een eerste vakantie met uw baby niet hoeft te kiezen welke spullen u meeneemt Bij een vliegvakantie is de hoeveelheid bagage die u kunt meenemen beperkt. Als u kiest voor een autovakantie kunt u met een gerust hart alles inpakken wat u denkt nodig te hebben. Ideaal met een baby dus.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:  

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.