Skip to main content
2 min. leestijd

Veel mensen huren op vakantie een auto. Maar hoe zit het met scooters? U leest het hier.

Deel dit bericht:

Pieter en Annelies zijn met vakantie op Kreta. Omdat het erg warm is, rijden ze in korte broek zonder helm. De verhuurder zegt hier niets over. Als ze wegrijden, wordt Annelies aangereden door een uit parkeerstand wegrijdende auto die haar over het hoofd ziet. De schade is beperkt…of toch niet?

De werkelijke schade

Annelies heeft een aantal schaafwonden en naast de scooter is de auto een beetje beschadigd. Het valt dus mee. Maar als de politie erbij komt, is de situatie erger. Annelies wordt namelijk aansprakelijk gesteld voor het auto-ongeluk. De autobestuurder zegt namelijk dat Annelies de schade heeft aangebracht, terwijl de auto geparkeerd stond. Ook is een helm verplicht en krijgt ze hiervoor een boete. Bij het terugbrengen van de scooters vraagt de verhuurder € 250 voor de schade aan de scooter. Hoewel ze een verzekering hadden afgesloten bij de verhuurder blijkt dat er een eigen risico is per gebeurtenis.

Een verzekering ter plaatse

Annelies heeft bij het verhuurbedrijf gelukkig een scooterverzekering afgesloten, waardoor ze alleen het eigen risico hoeft te betalen. Zorg er altijd voor dat u verzekerd bent voor schades die u toebrengt aan anderen en aan die van uzelf. Let hierbij op het eigen risico! Meestal bestaat er de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen of zelfs geheel af te kopen. Vraag altijd naar de huurovereenkomst en lees deze zorgvuldig door.

Rechtsbijstand op vakantie

Als Annelies een rechtsbijstandsverzekering heeft, kan ze om juridische hulp vragen.
Bij dit ongeluk bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid. Bij Aon kan de doorlopende reisverzekering aangevuld worden met rechtsbijstand in het buitenland. Hierbij geldt geen wachttijd. U kunt ook kiezen voor de Rechtsbijstandverzekering. Houd hierbij wel rekening met de wachttijd voor bepaalde juridische geschillen.

Extra weetje

Het advies is om met de verhuurder af te spreken om het vervoermiddel met een volle tank af te nemen en met een volle tank in te leveren.

Scooter huren op vakantie? Check de regels

Tip: Zoek van tevoren uit welke regels er zijn voor bromfietsen en scooters in uw vakantieland via ANSV.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.