Skip to main content
3 min. leestijd

Er zijn genoeg redenen om vakantie te vieren in eigen land. En aangezien ook het weer steeds vaker wil meewerken, staat niets een heerlijke vakantie binnen de landsgrenzen in de weg.

Deel dit bericht:

Steeds vaker kiezen mensen voor een vakantie in eigen land. Een goed idee, want Nederland heeft veel te bieden. Historische steden, prachtige natuurgebieden, strand, bossen, eilanden, rivieren en meren. En aangezien ook het weer steeds vaker wil meewerken, staat niets een heerlijke vakantie binnen de landsgrenzen in de weg. Als u tenminste een aantal voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw auto of fiets in goede staat verkeren en dat uw verzekeringen op orde zijn. Dan kunt u met een gerust hart beginnen aan uw binnenlandse avontuur.

Nederland is het populairste vakantieland

Er zijn genoeg redenen om vakantie te vieren in eigen land. Het is vaak goedkoper. U hoeft geen vermoeiende reis te maken en niet te acclimatiseren. In sommige gevallen kunnen de huisdieren mee en er zijn geen problemen met een vreemde taal of een andere cultuur. Met 43% van de stemmen was Nederland vorig jaar volgens de ANWB het populairste vakantieland onder landgenoten.

Niet zo vreemd, want er is voor jong en oud genoeg te doen. Wandelen, fietsen, varen, pretparken of musea bezoeken. Van oudsher zijn de kust, de Waddeneilanden, de Veluwe, de Friese meren, de Drentse zandgronden en het Limburgse heuvellandschap populaire bestemmingen. Ons land kent een grote variëteit aan vakantieparken en campings, waardoor toeristen optimaal van de natuurlijke omgeving kunnen genieten.

Doe eens wat buitenlandse toeristen doen

Aan sommige dingen zijn we als inwoner van Nederland zo gewend, dat we niet meer zien hoe leuk of bijzonder ze eigenlijk zijn. Probeer bij het plannen van een uitstapje daarom eens te kijken door de ogen van een buitenlandse toerist. Met een bootje punteren door Giethoorn. In Volendam een fotosessie maken in traditionele klederdracht. Een boot- of fietstocht naar de molens van Kinderdijk, een bezoek aan de Zaanse Schans of een uitstapje naar de kaasmarkt in Gouda, Alkmaar, Woerden, Edam of Hoorn. Het staat misschien niet bovenaan uw lijstje, maar u zult zien dat de miljoenen buitenlandse toeristen die jaarlijks deze kant op komen groot gelijk hebben.

Verrassende Nederlandse steden

Niet alleen voor een paar weken zomervakantie heeft Nederland alles in huis, ook als u een stedentrip van een paar dagen wilt maken heeft u volop keuze. De redenen voor een stedentrip kunnen legio zijn. Een sfeervol historisch centrum, musea, goede restaurants, leuke terrasjes of een groot winkelaanbod. Leiden, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Roermond, Amsterdam en Alkmaar worden genoemd als leukste steden om te shoppen. Terwijl bijvoorbeeld Amersfoort, Tilburg, Nijmegen en Dordrecht op een lijstje staan met leuke steden waar u wellicht niet direct aan zou denken.

Goed verzekerd op vakantie

Ook voor een vakantie in eigen land geldt natuurlijk dat u goed voorbereid op reis moet gaan. Laat de auto of caravan nog even nakijken, check of de fietsen nog helemaal in orde zijn en zet de tent vooraf een keer op om te zien of alles nog functioneert. Sluit als u weg gaat uw huis goed af en zorg ervoor dat het er niet al te verlaten uitziet. Daarnaast is het verstandig om een reisverzekering en annuleringsverzekering te overwegen. Ook in Nederland kan het voorkomen dat uw bagage wordt gestolen, dat u schade veroorzaakt aan een gehuurde caravan, vakantiewoning of tent of dat u extra kosten moet maken door een onvoorziene gebeurtenis.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.