Skip to main content
3 min. leestijd

Ook in Nederland kunt u voor onaangename verrrassingen komen te staan.

Deel dit bericht:

Een week aan zee, weekend weg of een dagje de bossen in: nu het mooier weer wordt, willen we er steeds meer op uit. Veel mensen gaan weer veilig op pad in Nederland. Met de auto, camper of zelfs met de fiets. En hoewel u lekker dicht bij huis bent, kunt u ook in Nederland voor onaangename verrassingen komen te staan. Zo gaat u goed voorbereid op weg. 

Eropuit met de auto

De auto is het perfecte vervoermiddel voor een vakantie in eigen land. Instappen en vertrekken: het ultieme gevoel van vrijheid. Maar wanneer uw auto onderweg kapotgaat, kunt u ineens geen kant op. Zorg dat u voor kleine problemen altijd een fles motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof bij u heeft. Ook is het handig om wat reservelampen mee te nemen.

Op weg met de caravan, camper of vouwwagen

Met uw caravan, camper of vouwwagen kunt u overal gaan en staan waar u wilt. Houd hierbij wel rekening met een aantal veiligheidspunten. Zorg bijvoorbeeld dat u niet te zwaar beladen bent, dat de banden voldoende opgepompt zijn en dat de breekkabel van uw caravan of vouwwagen goed vastzit. Zo rijdt u veilig én verzekerd. Dubbelcheck dus!

Staat u toch met pech langs de weg? In sommige gevallen is uw caravan of vouwwagen dan meeverzekerd met uw autoverzekering, maar niet altijd. Check uw polisvoorwaarden dus altijd voordat u op pad gaat. Denk ook na over de andere dingen die er met uw mobiele huis kunnen gebeuren, zoals hagelschade, een kapotte voortent of diefstal. Met een speciale caravan- of camperverzekering bent u beter beschermd tegen incidenten op vakantie.

Met de fiets veilig op pad in Nederland

Met 35.000 kilometer aan fietspaden is Nederland het perfecte fietsland. Geen wonder dat steeds meer vakantiegangers met de normale fiets, e-bike of mountainbike op vakantie gaan. Maar zo’n dagje toeren kan een duur grapje worden er iets met uw fiets gebeurt. In uw eigen schuur is uw fiets gedekt onder inboedelverzekering, maar op pad in Nederland zit dat anders.

Met een speciale fietsverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn verschillende soorten dekkingen mogelijk. Verzeker uw fiets bijvoorbeeld alleen tegen diefstal. Of ga voor een dekking die ook schade door aanrijdingen, val of vandalisme verzekerd. Ook bieden sommige verzekeringen pechhulp.

Vakantie is er in de eerste plaats om uit te rusten. Zorg daarom dat u een goede auto- en/of reisverzekering heeft. Dan kunt u met een gerust hart van uw vakantie genieten. Bent u benieuwd welke zaken onder uw dekking vallen? Of welke verzekering het beste bij u past? Neem dan contact op met de afdeling klantadvies. Wij staan voor u klaar!

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.