Skip to main content
3 min. leestijd

Onze expert legt uit hoe u verzekerd bent tijdens een vakantie in eigen land.

Deel dit bericht:

Het is zomer en we willen allemaal weer op pad met de auto, camper, caravan of fiets. Van de ongerepte Veluwe rondtoeren tot uitwaaien op de Waddeneilanden: dit jaar ontdekken veel Nederlanders wat een dagje weg in eigen land te bieden heeft. Maar ook in Nederland bestaat het risico op pech of diefstal van je spullen. Hoe bent u verzekerd in eigen land? We vroegen het onze verzekeringsexpert Nick Lumoindong.

Een dagje uit of op vakantie met de auto

Goed nieuws. Uw reisverzekering geldt ook gewoon in Nederland. Bij dagjes weg moet u wel vooraf een boeking maken. Nick: “Een reisverzekering geldt pas op het moment dat er een overnachting bij is geboekt. Wanneer je fotocamera wordt gestolen tijdens een dagtrip in de Efteling, valt dat dus niet onder de dekking van je reisverzekering.”

Stel er wordt tijdens een dagje weg een iPad uit uw auto gestolen op de parkeerplaats. Dat is weer een ander verhaal. “In dat geval kun je dit aangeven onder je inboedelverzekering”, legt Nick uit. Voor veel verzekeringen is elektronica bij je inboedel meeverzekerd. Maar niet bij allemaal. Ook staat er in de polis vaak een maximum aan het bedrag dat hiervoor uitgekeerd kan worden. Voor alle verzekeringen gelden wel de voorwaarden dat de auto afgesloten was, er sporen van braak zijn en dat u uw best heeft gedaan om diefstal te voorkomen. Daarmee bedoelen we dat kostbare spullen, zoals een telefoon of tablet, niet in het zicht lagen.”

Op weg met de caravan, camper of vouwwagen

Gaat u met een caravan, camper of vouwwagen weg in eigen land? Dan raadt Nick een extra verzekering aan. “Als u autopech heeft en daardoor niet meer kunt doorrijden met uw caravan, dan is dat verzekerd via de autoverzekering. Is er iets mis met de caravan zelf? Dan heeft u vaak een aparte verzekering nodig om de schade te vergoeden.”

Zo’n aparte verzekering is ook slim om kostbare spullen in uw caravan, camper of vouwwagen te beschermen, legt Nick uit. “De spullen in uw caravan, camper of vouwwagen vallen weliswaar onder de inboedelverzekering, maar de waarde van de spullen komen in al deze wagens bij elkaar al snel boven de basisdekking van € 250 uit. Daarom zou ik altijd een aparte dekking voor een camper of caravan aanraden.”

Met de fiets weg in eigen land

Neemt u uw fiets mee op vakantie? Houd er dan rekening mee dat die niet als primair vervoermiddel wordt gezien, ook niet als u op fietsvakantie bent. “Op reis valt uw fiets onder de bagage van uw reisverzekering. Wordt deze gestolen of raakt hij beschadigd, dan hanteren we vaste vergoedingen. Per persoon en met een maximum bedrag per reis. Net zoals wanneer er iets met uw reiskoffer gebeurt. Voor een dure fiets is het daarom aan te raden een extra fietsverzekering af te sluiten.

Vakantie is er eerste plaats om uit te rusten. Zorg daarom dat u een goede auto- en/of reisverzekering heeft. Bent u benieuwd welke zaken onder uw dekking vallen? Of welke verzekering het beste bij u past? Bel ons. Wij leggen het u graag uit.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.