Skip to main content
2 min. leestijd

Gaat u op wintersportvakantie? Lees onze handige preventietips.

Deel dit bericht:

Veel mensen willen niets liever dan in de winter genieten van de witte bergen en gezellige sfeer die hoort bij wintersport. Of u nu gaat skiën in Oostenrijk, snowboarden in Italie of naar een andere bestemming gaat, zorg dat u goed bent voorbereid op de risico’s die bij deze vakantie horen.

Zorg- of reisverzekering

Ruim 900 mensen kwamen in 2020 terug met letsel dat ze hadden opgelopen tijdens hun skivakantie. Velen van hen hadden gebroken onderbenen. Bij zo’n breuk wordt u soms per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht en vervolgens gaat u met een gipsvlucht naar huis. In deze tabel ziet u welke kosten door de zorgverzekering of reisverzekering worden vergoed.

Situatie Reisverzekering met Wintersportdekking Zorgverzekering
Spoedeisende hulp Nederlands tarief Nee Ja
Extra kosten spoedeisende hulp
(bijvoorbeeld door privékliniek)
Ja Nee
Helikopter Ja Nee
Gipsvlucht naar Nederland Ja Nee

Let op! Hebt u hulp nodig? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale. 

Waarom is een reisverzekering nodig?

Ieder jaar verschijnen ze weer: berichten in de media die melden dat een reisverzekering niet nodig is. Het is zeker niet onze bedoeling om u bang te maken, maar het is echt niet verstandig om zonder reisverzekering op wintersport te gaan. Dit blijkt maar weer uit het aantal ongelukken dat jaarlijks gebeurt op de pistes. 

Veiligheidstips

Voorkomen is beter dan genezen. Lees daarom meer over veiligheid en wintersport. Hoe rijdt u veilig naar het skigebied? En als u daar eenmaal bent aangekomen, aan welke regels moet u zich dan houden op de piste? 

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.