Skip to main content
3 min. leestijd

Weet u hoe het zit met de verzekering als uw ski’s op wintersport worden gestolen? Lees hier hoe u dit soort teleurstellingen voorkomt, wat u moet doen als er toch iets gebeurt en of u voor dit soort schade verzekerd bent.

Deel dit bericht:

Gaat u op wintersportvakantie en neemt u uw eigen ski’s of snowboard mee? Dan bent u daar natuurlijk erg zuinig op. Toch kan er altijd iets mee gebeuren; uw uitrusting raakt beschadigd tijdens de reis, uw snowboard wordt gestolen uit uw vliegtuigbagage of iemand neemt na de après-ski ‘per ongeluk’ de verkeerde ski’s mee. Hoe voorkomt u dit soort teleurstellingen en wat moet u doen als er toch iets gebeurt? En bent u voor dit soort schade verzekerd? Onze productexpert Joey van Druten vertelt u er alles over.

Hoe voorkomt u diefstal?

Tijdens de wintersport wilt u optimaal genieten van strakke pistes; heerlijk skiën, snowboarden of langlaufen in het zonnetje. Om straks onbezorgd van uw vakantie te kunnen genieten, is het verstandig om nu al na te denken over hoe u vervelende verrassingen voorkomt, zoals diefstal van uw skigear of wintersportuitrusting. We geven u enkele tips over hoe u dit kunt voorkomen: 

  • Laat zoveel mogelijk waardevolle spullen in uw hotel. Gebruik de kluis in uw hotelkamer voor waardepapieren. Voor uw ski’s en bagage zijn er vaak skidepots of bagageruimtes aanwezig. Berg uw spullen daar zo veel mogelijk veilig op. 
  • Stopt u bij een restaurant of skihut? Neem dan draagbare spullen zo veel mogelijk mee naar binnen, zoals uw helm, handschoenen en muts.  
  • Zet u uw ski’s in de rekken? Zet ze dan op verschillende plekken neer. Het is voor dieven niet aantrekkelijk om een losse ski te stelen. 
  • Gebruik een skislotje. Het is een kleine moeite om te doen, maar vormt een grote hindernis voor dieven die het op uw gloednieuwe ski’s voorzien hebben.  
  • Zet uw ski’s of snowboard aan de ketting en/of voorzie ze van een tracker. 
  • Soms nemen mensen per ongeluk de verkeerde skigear mee. Om dat te voorkomen, kunt u ervoor zorgen dat uw spullen herkenbaar zijn, waardoor iemand zich niet makkelijk vergist. U kunt bijvoorbeeld iets herkenbaars aan het bandje van uw skistokken hangen. Zo voorkomt u ook dat u zelf de verkeerde spullen meeneemt en zorgt u dat uw ski’s na de après-ski makkelijker terugvindt.

Wat te doen als er toch iets gebeurt?

Ondanks uw voorzorgsmaatregelen, kan het altijd gebeuren dat u te maken krijgt met schade of diefstal. Om uw spullen terug te vinden of de schade te kunnen claimen, is het belangrijk om direct aangifte te doen bij de plaatselijke politie. Vraag in dit geval altijd een aangifteformulier. Deze heeft u nodig als bewijs voor uw reisverzekeraar. Bewaar om deze reden ook de aankoopbon van uw skimaterialen en maak vooraf duidelijke foto’s.

Hoe zit het met de verzekering?

Gaat u op wintersport en heeft u al een reisverzekering? Controleer dan of u dekking voor wintersport heeft, vaak is het mogelijk om deze indien nodig nog toe te voegen. Heeft u nog geen reisverzekering afgesloten? Controleer dan goed of uw product wintersportdekking biedt. Bij de Aon reisverzekering is wintersportdekking standaard inbegrepen.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:   

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.