Skip to main content
3 min. leestijd

Aan welke regels moet u zich houden op de piste? Wij zetten ze op een rijtje.

Deel dit bericht:

Iedereen die op wintersport gaat en gebruik maakt van de pistes, moet zich aan onderstaande pisteregels houden. Houdt u zich niet aan de regels en er gebeurt iets, dan kunt u aansprakelijk worden gesteld.

Voor uw skiplezier en dat van anderen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze pisteregels tijdens uw wintersport vakantie. 

 • Houd rekening met andere skiërs
  Elke skiër moet zich zo gedragen dat hij anderen niet in gevaar brengt of schade toebrengt.
 • Beheers uw snelheid en uw skistijl
  Elke skiër moet voldoende zicht hebben en zijn route daarop aanpassen. Ook moet hij zijn snelheid en skistijl aanpassen aan zijn eigen capaciteiten, aan het terrein, de sneeuw- en weercondities en het aantal skiërs om hem heen.
 • Kies een veilig spoor
  De van achteren komende skiër moet zijn spoor zo kiezen dat hij de voor hem skiënde skiër niet in gevaar brengt.
 • Inhalen
  Inhalen mag van boven en beneden, van rechts en links, maar altijd op veilige afstand, zodat degene die wordt ingehaald in geen van zijn bewegingen wordt belemmerd.
 • Invoegen en na een stop weer verder gaan
  Een skiër die zich weer op de piste wil begeven of na een stop weer wil doorgaan, moet er op letten dat hij daarbij niet zichzelf of anderen in gevaar brengt.
 • Stilhouden
  Een skiër mag niet zonder noodzaak op nauwe of onoverzichtelijke gedeelten van een afdaling stilstaan. Een op een dergelijke plek gevallen skiër moet deze plek zo snel mogelijk vrijmaken.
 • Klimmen en lopen
  Een skiër die te voet klimt of daalt op de piste, moet hiervoor de zijkant van de piste gebruiken.
 • Houd u aan borden en markeringen
  Elke skiër moet de markeringen en de bewegwijzering in acht nemen.
 • Hulp verlenen
  Bij ongelukken is elke skiër verplicht hulp te verlenen, omdat .
 • Legitimatieplicht
  Elke skiër, getuige of betrokkene, verantwoordelijk of niet, moet bij ongevallen zijn persoonsgegevens bekend kunnen maken. Zorg dus dat u altijd uw paspoort of rijbewijs bij u heeft, omdat u uzelf moet kunnen identificeren.

 

[/vc_column_text]

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:  

[/vc_column]
Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

 • Ruime corona dekking
 • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

  De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.