Skip to main content
3 min. leestijd

Als u deze winter met de (elektrische) auto op wintersport gaat, dan krijgt u waarschijnlijk met sneeuw en gladheid te maken. Bereid uw auto en uzelf hier goed op voor, voordat u de besneeuwde bergen inrijdt. Onze expert zet voor u op een rij waar u aan moet denken voor een probleemloze skivakantie.

Deel dit bericht:

Bent u van plan om de komende winter met uw auto op wintersportvakantie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen die u niet mag vergeten voordat u de besneeuwde bergen inrijdt. Onze expert Joey van Druten zet voor u op een rij waar u allemaal aan moet denken voor uw reist begint. Met een goede voorbereiding zorgt u voor een heerlijke en probleemloze skivakantie.

Check, check, dubbelcheck

Om veilig op uw bestemming te komen in het wintersportland krijgt u waarschijnlijk met sneeuw en gladheid te maken. Bereid uw auto hier goed op voor. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn sowieso een must om veilig en comfortabel op uw bestemming aan te komen.

Daarnaast zijn er in verschillende wintersportlanden, zoals Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland, verschillende verplichtingen waar u aan moet voldoen. Controleer deze voor alle landen waar u doorheen reist. Zo voorkomt u vervelende boetes in het buitenland. Zorg er ook voor dat uw oliepeil en bandenspanning gecontroleerd zijn, zodat uw auto volledig winterklaar is.

Bepaal de beste route

Met de gebruikelijke routeplanners zoals Google Maps, Waze of een andere handige navigatie-app moet het geen probleem zijn om uw bestemming te vinden. Deze apps geven u real-time informatie over files en wegafsluitingen, zodat u onderweg uw route nog kunt aanpassen. Gaat u naar Oostenrijk of Zwitserland? Zorg dan dat u voor uw reis de vignetten bestelt die u op snelwegen nodig heeft. Reist u naar Frankrijk of Italië? Houd er dan rekening mee dat u op sommige wegen of voor tunnels tol moet betalen. Dit kunt u onderweg met cash of een creditcard doen, maar u kunt vooraf ook een tolbadge bestellen, zodat u makkelijk door kunt rijden bij de tolpoortjes.

Met de elektrische auto

Gaat u met een elektrische auto op skivakantie? Dan vraagt dit om wat meer planning. Check waar langs uw route laadstations zijn en plan er wat meer in dan u gewend bent. Door de lage temperaturen kunnen de prestaties van de accu tot wel 30% afnemen. Zorg dus dat u voor de zekerheid ruim op tijd stopt om te (snel)laden. Bekijk vooraf hoe het laden werkt in de landen waar u doorheen reist, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Gebruik bijvoorbeeld de routeplanner voor elektrische auto’s van de ANWB.

Check het weer

Bekijk het weerbericht vooraf, maar ook tijdens uw reis. Behalve winterbanden en sneeuwkettingen is het vooral belangrijk dat u uw rijstijl aanpast aan winterse weersomstandigheden zoals sneeuw en gladheid. Wilt u weten hoe u zich het beste kunt voorbereiden op noodweer en wat u kunt doen wanneer u er onderweg door wordt overvallen? Lees dan dit artikel.

Wat mag u niet vergeten?

Op wintersport gaan kan bijna niet zonder goede dakkoffer of skibox, voor uw ski’s of de bagage van een gezin of groter gezelschap. Andere belangrijke dingen die u niet mag vergeten zijn natuurlijk een gevarendriehoek en veiligheidshesjes, een sneeuwbezempje en een ijskrabber, voldoende ruitenwisservloeistof (die bestand is tegen lage temperaturen), voldoende eten en drinken, een fleecedeken en eventueel een waxinelichtje, voor wanneer u mogelijk ergens langer stilstaan in de kou.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een goede (elektrische) autoverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Joey van Druten

Joey van Druten

Studeerde met succes Business Studies in Rotterdam en werkt nu als scrum-master en Productmanager bij Aon.

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.