Skip to main content
3 min. leestijd

Als u op reis gaat met de auto is het belangrijk om dat zorgvuldig voor te bereiden. Lees hier meer over pechhulp en waar u moet op letten, zodat u niet te veel betaalt.

Deel dit bericht:

Als u op reis gaat met de auto is het belangrijk om dat zorgvuldig voor te bereiden. Dat begint met goed onderhoud aan de auto en eventueel een extra zomer- of wintercheck, om onverwachte verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar zelfs als u zich goed heeft voorbereid op uw reis, kan autopech u nog steeds overkomen. Dan is het prettig als u hulptroepen kunt inroepen; en precies daarvoor bestaat pechhulp. Maar wat is pechhulp voor uw auto precies en waarom zou u ervoor kiezen? En waar moet u op letten, zodat u niet te veel betaalt? We vertellen het u graag. 

Pech onderweg, en dan?

Stel, u bent onderweg naar de Oosterijkse sneeuw ergens bij de Gotthardtunnel krijgt u autopech. Wat moet u dan doen? Allereerst zorgt u er natuurlijk voor dat u en uw eventuele reisgenoten in veiligheid komen. U rijdt met de waarschuwingslichten aan naar de vluchtstrook of, als dat niet mogelijk is, zo veel mogelijk naar de kant van de weg. De andere inzittenden van de auto gaan met een veiligheidshesje aan achter de vangrail of op een andere veilige plek staan. Nadat u de gevarendriehoek heeft neergezet, voegt u zich bij hen. Daarna belt u de pechhulpdienst.

Wat dekt een pechhulpverzekering?

De pechhulpdienst zal eerst proberen het probleem ter plekke op te lossen. Als dat niet lukt, wordt uw auto (en de eventuele caravan of andere aanhanger) weggesleept naar een garage in de buurt. Duurt de reparatie langer dan 48 uur, dan is het zelfs mogelijk om vervangend vervoer te krijgen; dat is meestal wel voor maximaal 30 dagen. De reparatie zelf (onderdelen en materialen) wordt niet door de pechhulpverzekering vergoed. Als u de juiste dekking heeft, vergoeden zij de logistieke uitdagingen daaromheen, zoals wegslepen en vervangend vervoer, wel.

Overal pechhulp voor de auto?

We noemden hiervoor de juiste dekking al even. Niet iedere pechhulpverzekering biedt namelijk dezelfde dekking tegen dezelfde voorwaarden. Het is dus erg belangrijk om voor vertrek de voorwaarden van uw pechhulp goed na te kijken en waar nodig de dekking aan te passen. Zodat u niet tegen een extra tegenvaller aanloopt als u al met pech staat. Overigens kunt u pechhulp op veel manieren regelen. Zo zijn er aanbieders van losse pechhulpverzekeringen u kunt deze dekking ook opnemen in uw reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u pechhulp toevoegen aan uw autoverzekering; sommige autoverzekeringen bieden zelf standaard pechhulpdekking!

Dubbele dekking voorkomen

Er zijn dus verschillende manieren om pechhulp te verzekeren. Dat is mooi, want zo kunt u de manier kiezen die het best bij u past. Let wel op dat u deze dekking niet dubbel verzekert, bijvoorbeeld via uw autoverzekering én de reisverzekering. Dat is zonde van uw geld. Heeft u pechhulp inderdaad dubbel verzekerd en wilt u er één opzeggen? Kijk dan eerst goed welke verzekering welke dekking biedt. U wilt natuurlijk ook na de opzegging nog steeds goed verzekerd zijn. 

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede auto– of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de optieszijn bij een auto– en reisverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.