Skip to main content
3 min. leestijd

In de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 3: Hoe werken schadevrije jaren?

Deel dit bericht:

In de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 3: Hoe werken schadevrije jaren?

Je kunt de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” beluisteren in je favoriete podcast-app of beluister ze via deze site.

Spotify Google Podcasts Pocket Casts Apple Podcasts

 

 

Wil je de podcast nog eens nalezen? Dat kan! Hieronder hebben we de podcast voor je uitgeschreven.

Klant
“Mijn auto is verzekerd bij Aon en ik heb maar 15 schadevrije jaren, hoe kan dit? Ik ben al 40 jaar verzekerd?

Voice-over
“Geboorte, trouwen, overlijden. Scheiden, verhuizen, nieuwe auto. Bij elke gebeurtenis in het leven, komen vele vragen voorbij. Hoe moet ik dit aanpakken? Ben ik wel goed verzekerd? Lastige vragen die over het algemeen om een lang antwoord vragen. Maar in de podcast De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minutenbehandelt Aon al je vragen kort en krachtig. Als de zoemer afgaat, is de tijd voorbij.” 

Voice-over
“De autoverzekering is voor iedereen bekend. De term schadevrije jaren ook. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je premie. Dus dat kan lekker oplopen. Maar hoe zit het met die vraag vanuit de klant? Aon gaat je helpen met deze prangende vragen. Want we zitten hier met Jolanda Slob, Manager – Klantadvies Particulier. Dus, Jolanda, hoe zit dit?

Aon-expert
“Zolang je geen schade claimt, bouw je tijdens de looptijd van de verzekering schadevrije jaren op. Dit vindt jaarlijks plaats op de verlengingsdatum van jouw polis. Als je schadevrije jaren opbouwt, stijg je jaarlijks op de bonus-malusladder. Bij iedere schade die je claimt, val je vijf schadevrije jaren terug. Heb je meer dan vijftien schadevrije jaren? Dan val je na een geclaimde schade altijd terug naar tien schadevrije jaren. Het minste aantal schadevrije jaren dat je kunt hebben is min vijf.

Voice-over
Deze klant heeft eerder een schade geclaimd die hij niet zelf had veroorzaakt, maar toch gevolgen had voor het aantal schadevrije jaren. Het actuele aantal schadevrije jaren vind je terug op je polisblad.

Klant
“Ik heb nog een vraag: Mijn auto is al wat ouder, maar is nog allrisk verzekerd. Is deze dekking nog van toepassing?”

Voice-over
Hmm, goede vraag. Dat is toch eigenlijk niet nodig?  

Aon-expert
De allrisk-dekking is een aanvulling op de wettelijke WA-dekking. Deze all-risk (ook wel casco dekking genoemd) biedt een uitkering waarbij de schade aan uw eigen auto is verzekerd. Afhankelijk van de dagwaarde van de auto en het eigen spaargeld is te overwegen om een Beperkt Casco dekking te kiezen. Voor auto’s vanaf 6 jaar en ouder adviseren wij beperkt casco. Vanaf 10 á 11 jaar adviseren wij WA-verzkering.

Voice-over
De dagwaarde van de auto is in het eerste jaar nog hoog. In de jaren hierna loopt de waarde van de auto snel terug. Bij totall loss krijg je enkel de dagwaarde uitgekeerd. Dit is de waarde van de auto als je hem zou verkopen op het moment voordat de schade ontstond. Dit is een stuk lager dan de aanschafwaarde. Na ongeveer 6 jaar is het hierdoor vaak niet meer lonend om een allrisk-autoverzekering af te sluiten.

Kijk goed naar wat je auto nog waard is. Een populaire auto kan bijvoorbeeld na 9 jaar nog steeds een hoge dagwaarde hebben.

Voice-over
Dit was De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten. Heb jij een vraag die Aon moet behandelen? Stuur ‘m dan in via redactie.affinity@aon.nl. Benieuwd naar andere podcasts? Beluister ze op uwgidsvoorhetleven.nl of via je favoriete podcast app. Heb je nog meer vragen over dit onderwerp? Check aonverzekeringen.nl/autoverzekering.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede autoverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Autoverzekering

Een autoverzekering die bij u past

  • Tot wel 80% no-claimkorting
  • Pechhulp in binnen- en buitenland

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.