Skip to main content
2 min. leestijd

Uw kind gaat studeren. Wat moet u hier voor regelen? We zetten het voor u op een rij.

Deel dit bericht:

Als uw kind gaat studeren, verandert er een heleboel voor hem of haar, maar ook voor u. Wat moeten u en uw kind financieel allemaal regelen en hoe kunt u daarbij helpen? We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij in de checklist studeren.    

checklist kind gaat studeren

1. Checklist studeren: Inkomsten en uitgaven

 • Zet de inkomsten en uitgaven van uw kind op een rij.
 • Bepaal hoeveel u als ouder bijdraagt.
 • Controleer of uw kind recht heeft op een aanvullende beurs en help met de aanvraag. 
 • Als dat nodig is, laat uw kind dan een studielening aanvragen bij DUO. Let op: een studielening kan in de toekomst wel gevolgen hebben voor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag.
 • Controleer of uw kind recht heeft op toeslagen zoals zorgtoeslag en huurtoeslag en help met de aanvraag.
 • Help uw kind bij het aanvragen van het gratis studentenreisproduct, hiermee reist hij of zij doordeweeks of in het weekend gratis.
 • Heeft uw zoon of dochter een bijbaantje? Dan kan hij of zij aan het einde van het jaar waarschijnlijk belasting terugkrijgen.

2. Checklist studeren: Op kamers

3. Checklist studeren: Informatie over nuttige verzekeringen

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Ad van Iersel

Ad van Iersel

Ad van Iersel is al jaren werkzaam als financieel planner (FFP) en vermogensplanner (FVP). Hij heeft ruime kennis en ervaring in het adviseren rondom hypotheken, pensioen-, zorg, inkomens- en vermogensvraagstukken.

Andere producten

Alle verzekeringen en diensten van Aon

 • Voor uw gezin, huis, uw gezondheid en op reis
 • Ruime keuze van verzekeringen

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

  De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.