Skip to main content
3 min. leestijd

Het werkende leven gaat voor velen weer beginnen na de vakantie. Voor sommigen wellicht een verademing, terwijl anderen weer even moeten schakelen: een uitgelezen moment om stil te staan bij hoe gelukkig u bent in uw baan.

Deel dit bericht:

Nu de zomervakantie weer voorbij is betekent dat voor veel mensen: back to work. Voor sommigen wellicht een verademing, terwijl anderen weer even moeten schakelen na een rustige periode. Ook staat het najaar weer voor de deur en kunnen we dit ervaren als een periode waarin we minder energie hebben. Niet voor niets is dan ook de laatste werkweek van september (25 tot en met 29 september) uitgeroepen tot de Week van het Werkgeluk. Een uitgelezen moment om na de zomer(vakantie) stil te staan bij hoe gelukkig u bent in uw baan. Lees hier meer over hoe u uw werkgeluk kunt vergroten.

Week van het Werkgeluk

(Werk)geluk krijgt in Nederland steeds meer aandacht. Toch is niet iedereen gelukkig op het werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Jammer, want we brengen veel tijd door op ons werk. En als we op ons werk gelukkig zijn, heeft dit ook effect op ons privéleven. Bovendien kan (meer) werkgeluk ervoor zorgen dat we gezonder, meer betrokken en productiever zijn en daardoor beter samenwerken. Ook kan werkgeluk zorgen voor minder stress, dat zorgt weer voor een lagere kans op een burn-out.

Maar wat is werkgeluk nou precies?

Het is lastig om werkgeluk in één zin te omschrijven aangezien het uit meerdere onderdelen kan bestaan. Ieder mens ervaart werkgeluk op zijn eigen manier. Een belangrijk onderdeel kan werk zijn waar u enthousiast van wordt, waarbij u uw kennis en kunde zoveel mogelijk kunt benutten en werk dat u voldoende uitdaagt. Daarnaast kan het uitvoeren van zulke werkzaamheden ervoor zorgen dat u weinig tot geen stress ervaart, omdat u gebruik maakt van uw talenten en daardoor plezier hebt in uw werk. Verder kan ook het hebben van fijne, betrokken collega’s en een respectvolle leidinggevende bijdragen aan uw werkgeluk.

Een goede werk-privébalans

Niet alleen tijdens uw vakantie, maar ook aan het einde van de werkdag is het verstandig om uw werk zo min mogelijk mee naar huis te nemen. Hierbij houdt u zich aan de uren die u moet werken en laat u uw zorgen over werk even liggen voor de volgende dag. Werkt u veel thuis? Zorg er dan voor dat u niet tot in de late uurtjes door blijft werken. U kunt bijvoorbeeld even een stukje (tijdens de lunchpauze) gaan wandelen, sporten of boodschappen doen. Voldoende beweging helpt u ook om beter in uw vel te zitten en blijer te worden, wat uiteindelijk ook weer zorgt voor een betere werk-privébalans.

De voordelen van hybride werken

Hybride werken, daar werken waar u uw werkzaamheden het beste uit kan voeren, kent voordelen. Denk aan het hebben van meer concentratie en daardoor productiever zijn. Doordat u uw werktijd efficiënter benut, kunt u meer voldoening ervaren aan het einde van de werkdag. Daarnaast biedt de flexibiliteit van hybride werken het voordeel dat we ons werk en privé beter kunnen combineren. Bijvoorbeeld doordat de reistijd naar kantoor wegvalt. Ook het vertrouwen van uw werkgever dat het werk ook vanuit huis afkomt kan uw motivatie, betrokkenheid en dus werkgeluk vergroten.

Verbeter de relaties met uw collega’s

Anderen helpen of een compliment geven maakt gelukkig en dat is op de werkvloer niet anders. Bovendien spelen uw collega’s, zoals al eerder aangegeven, een belangrijke rol in hoe u werkgeluk ervaart. Loop dan ook eens, wanneer u op kantoor bent, langs bij uw collega’s om een praatje te maken of om uw hulp aan te bieden bij een moeilijke taak. Ook het organiseren van bijvoorbeeld een teamuitje of gezamenlijke lunch kunnen bijdragen aan het verbeteren van de relaties met uw collega’s. Dit soort eenvoudige daden van vriendelijkheid zorgen ervoor dat we ons beter voelen over onszelf, maar helpt ook bij betrokken- en verbondenheid.

Informatie over nuttige verzekeringen

Uw gezondheid is erg belangrijk. Zorgverzekeraars vinden dat ook en ondersteunen u daarom niet alleen als u zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval. Ze bieden ook steeds meer op het gebied van preventie, zoals ondersteunende apps en online gezondheidsprogramma’s. Zo helpen ze u uw goede gezondheid te bewaken.

In deze artikelen vertellen we u meer over de zorgverzekering en wat die voor u kan betekenen:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.