Skip to main content
3 min. leestijd

Diefstal van of schade aan de huurauto. lees hier hoe u de risico’s kunt beperken. 

Deel dit bericht:

 

Veel mensen maken tijdens hun vakantie in het buitenland gebruik van een huurauto. Maar wist u dat zelfs de beste kort- of doorlopende reisverzekering niet alle schade dekt? Diefstal van of schade aan de huurauto door een ongeluk, valt niet onder de dekking van uw reisverzekering. Onze expert Nick Lumoindong legt u graag uit hoe u – door het verzekeren van de huurauto – de risico’s kunt beperken. 

huurauto verzekeren

Verplichte verzekeringen voor huurauto  

Een kort- of doorlopende reisverzekering vergoedt dus geen schade aan een huurauto. Om ervoor te zorgen dat u toch verzekerd bent, is het daarom verstandig om bij het huren van een auto een verzekering af te sluiten. Maar let goed op de dekkingen van de verzekeringen, want ze kunnen onderling sterk verschillen. Soms hebben verzekeringen in het buitenland dezelfde naam, maar totaal verschillende voorwaarden. Bij de meeste autoverhuurders zijn de verplichte verzekeringen bij de huurprijs inbegrepen. Bij de kleinere lokale aanbieders is dit vaak niet het geval. Vraag daarom altijd aan de verhuurder naar de voorwaarden en verzekeringen die aan de huur zijn verbonden. Heeft u een creditcard? Bij sommige creditcards is er een verzekering inbegrepen voor schade bij een huurauto. In de polisvoorwaarden van uw creditcardmaatschappij kunt u lezen of deze dekking is inbegrepen bij  uw creditcard en wat het maximale bedrag is dat wordt uitgekeerd.   

Verschillende soorten dekkingen verzekering huurauto  

Als u binnen de Europese Unie een auto huurt dan is een WA-verzekering (liability insurance) verplicht. Deze verzekering dekt kosten voor schade die u aan anderen veroorzaakt en is vaak al bij de prijs inbegrepen. Maar ook de diefstalverzekering (theft protection) en CDW cascoverzekering (Collision Damage Waver) zijn vaak verplicht. Deze laatste verzekering dekt schade aan de huurauto bij een ongeval met een ander voertuig of vandalisme. Er zijn reisverzekeringen die de afkoop van een eigen risico vergoeden, zoals de reisverzekering van Aon. Maar ook een rechtsbijstandverzekering kan interessant zijn als u een auto huurt. Zodat als u toch een conflict krijgt met de verhuurder over bijvoorbeeld schade, de huurprijs of borg u kunt rekenen op hulp.  

Controleer de hoogte van de dekking en eigen risico 

In Amerika is de vergoeding voor de kosten van (letsel)schade vaak slechts 1 miljoen dollar. Dat lijkt veel maar is erg weinig omdat bij een ongeval met letselschade de kosten al snel flink op lopen. In Nederland is het verzekerde bedrag bijvoorbeeld meestal 2.500.000 euro voor materiële schade. En voor letselschade zit het vaak al rond de 6.000.000 euro. Check dus altijd het verzekerde bedrag en teken geen contract met de verhuurder als het bedrag te laag is. Het is ook goed om de hoogte van het eigen risico te controleren. Want soms lijkt een verzekering namelijk goedkoop maar is er een eigen risico van 1000 euro. Dit soort vervelende verrassingen kunt u voorkomen door de voorwaarden te checken voordat u een auto huurt.  

Informatie over nuttige verzekeringen  

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:   

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.     

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Nu zet hij zijn ervaring in om sterke relaties op te bouwen met klanten en interne stakeholders als Commercial Analyst.

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.